Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Területe 5163 ha, éghajlata hűvös, száraz, az ősz hosszú, a tavasz későn érkezik. Talaja riolittufán kialakult nyiroktalaj, ami helyenként agyagos. Jellemző szőlőfajtái: Chardonnay, Hárslevelű, Királyleányka, Leányka, Olaszrizling, Ottonel muskotály, Zenit, Cabernet franc, Blauburger, Medoc, Merlot, Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Blauer portugieser. A szőlőtermesztést a Szt. István által alapított püspökség honosította meg. A tatárjárás után vallonok települtek be, akik néhány új technikát is átadtak (pl: hordókészítés és - használat). A bortermelés a török uralom alatt is fennmaradt, de a filoxéra jelentős károkat okozott.

A leghíresebb bor a Bikavér, aminek a szekszárdival ellentétben itt Kékfrankos az alapja és amely az első eredetvédett bor hazánkban.

A bemutatott termékválaszték tájékoztató jellegű. Az aktuális választékról és további termékeinkről érdeklődjön áruházainkban vagy a METRO Központi Ügyfélszolgálatán.
Termékeink

 • Egri Korona Borház

  borasz

 • Juhász Pincészet

  juhasz-bejarat

  A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép, és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.

 • Thummerer Pince

  thummerer vilmos

  Családi vállalkozásunk a Thummerer Pince az idén 30 éves, 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Alapítója: Thummerer Vilmos szőlész, borász 1995-ben elnyerte az "Év Bortermelője" kitüntető címet.