Társadalmi felelősségvállalás

Mit is jelent számunkra a fenntartható fejlődés?

Alapvetően azt a felismerést, hogy saját és a jövő generációk érdekében fenntartható módon kell bánnunk természete s környezetünk erőforrásaival, hiszen a jövő csak úgy biztosítható, ha igényeink kielégítése mellett forrásokat hagyunk utódaink számára is.

 

A közvetlen kapcsolatok, amelyeket emberek millióival tartunk fent, szintén szükségessé teszik a felelős vállalati irányítást. Minden egyes nap vásárlók, alkalmazottak, beruházók és üzleti partnerek tisztelnek meg bizalmukkal világszerte, és járulnak hozzá üzleti sikerünkhöz. Ahhoz, hogy megerősítsük az érintettek elkötelezettségét CSR tevékenységünk során igyekszünk tekintetbe venni szükségleteiket.

 

  • A működési költségek növekedését ellensúlyozni tudjuk azáltal, hogy költségtakarékosan és hatékonyan bánunk a korlátozott természeti erőforrásainkkal.
  • Folyamatosan teszteljük a legújabb innovatív környezeti technológiákat is.
  • Innovatív és előrelátó emberierőforrás-politikát folytatunk, hogy ezáltal biztosítsuk a jövőbeli versenyképességünket az egyre jobban nemzetközivé váló környezetben. Felkeltjük az emberek érdeklődését a METRO-csoporttal szemben, modern toborzási módszereket alkalmazunk, valamint vonzó betanítási programokat és társadalmilag felelős munkahelyi környezetet biztosítunk világszerte.
  • A szaktudásnak szintén nagy jelentőséget tulajdonítunk. A környezeti jelentésünk arról szól, hogyan használjuk a CSR-t eszközként arra, hogy az üzleti folyamatainkat mindinkább hatékonnyá tegyük, növelve ezáltal érintettjeink hasznát. Az is világossá vált számunkra, hogy az egyetlen módszer arra, hogy biztosítsuk a gazdasági stabilitásunkat és társadalmi jólétünket hosszú távon, az a felelős vállalati menedzsment alkalmazása.

 

Vállalásunk az Európai Élelmiszer Ellátási Lánc kezdeményezés kapcsán: Közösen a legjobb kereskedelmi gyakorlatokért

A METRO CSOPORT csatlakozott és aláírta az EU Ellátási Lánc Kezdeményezését. A kezdeményezés célja és alapelvei az Európai Unióban előforduló alapvető üzleti kapcsolatok tisztességes megkötésének elősegítése, illetve az élelmiszer kereskedelem legjobb gyakorlatainak bemutatása. A legjobb gyakorlatok alapelvei olyan keretet biztosítanak az üzletkötések terén, hogy tiszteletben tartják a kölcsönös szerződési szabadságot, biztosítják a tisztességes versenyt, a bizalmat és a folytonosságot, melyek mind szükségesek az üzleti folyamatok fejlesztéséhez, annak három fő fenntarthatóan működő pilléréhez (gazdasági, szociális és környezeti). Vállalásunk további részleteit itt érheti el.

METRO alkohol marketing kódex

A Magyar Adományozói Fórum kihirdette a Társadalmi Befektetések Díj idei nyerteseit

2014. október 2-án adta át a Magyar Adományozói Fórum (MAF) a leginnovatívabb, a legsikeresebb partneri együttműködésen alapuló, és a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító hazai vállalatoknak a MAF Társadalmi Befektetések Díj elismeréseit. A díjátadóra a MAF „Amit mérünk javulni fog” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Varga Mihály, Nemzetgazdasági Miniszter volt.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a hosszú távú társadalmi-gazdasági fenntarthatóságot is szolgáló, példaértékű támogatói tevékenységekre szeretné felhívni a figyelmet, és ösztönözni az üzleti szektor még proaktívabb társadalmi szerepvállalását, valamint a szektorok közötti eredményesebb összefogást.

A METRO fenntarthatóságért vállalt kötelezettségei

Szilárdan hiszünk abban, hogy a gazdasági sikerek kéz a kézben járnak a fenntartható fejlődéssel. Célzott intézkedésekkel együtt dolgozunk alkalmazottainkkal, ügyfeleinkkel és partnereinkkel, hogy a fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívások és az üzleti lehetőségek találkozzanak. A METRO fenntarthatóságért vállalt kötelezettségeiről ide kattintva tudhat meg többet.

További ajánlataink
Vásárolni szeretne?
Igényeljen metro kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés
Korszerű honlapra vágyik?
Hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetősége rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben