Villány

Területe 1892 ha, klímája szubmediterrán jellegű, meleg és száraz időjárás és hosszú tenyészidő jellemző, melyet a Földközi tenger felől érkező meleg levegő erősíti. Hőösszegben és fényben a leggazdagabb borvidékünk.

Talaja legnagyobb részben lösz és agyag, egyes helyeken mészkő. Jellemző szőlőfajták: Chardonnay, Hárslevelű, Olaszrizling, Tramini, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékfrankos, Pinot noir és Blauer portugieser.

A Villány környéki szőlőművelés eredete a keltákig nyúlik vissza.
A tatárjárás és a török uralom alatt Villány szinte teljesen elpusztult, majd szlávok és rácok telepedtek le, akik magukkal hozták a héjonerjesztéses vörösborkészítést és a Kadarka fajtát is. A XVII. századtól pedig szervezetten német ajkúakat telepítettek be, akik a Portugieser szőlőfajtát honosították meg. A filoxéravész után telepítették a francia fajták legnagyobb részét. Villány inkább vörösborairól, míg Siklós fehérborairól híres.

A bemutatott termékválaszték tájékoztató jellegű. Az aktuális választékról és további termékeinkről érdeklődjön áruházainkban vagy a METRO Központi Ügyfélszolgálatán.
További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Vásárolni szeretne?
Igényeljen METRO kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés