gyakran ismételt kérdések

Nyitvatartás

Áruházaink nyitvatartása:

Pontos nyitvatartásunkat áruházak szerinti lebontásban itt találja.

 

Központi ügyfélszolgálatunk nyitvatartása:

Hétfőtől péntekig 8:00-tól 18:30-ig.

 

A göngyöleg rész nyitvatartása:

Kedves Vásárlóink! Szeptember 15-től megváltozott a göngyöleg visszavétel folyamata: Hétköznap 13:00 –tól 21:30 –ig, valamint hétvégén teljes nyitvatartási időben, az áruházban, az ital osztály áruátvételi bejáratánál tudják lebonyolítani a göngyöleg leadását. Hétköznap 6:00 –tól 13:00 –ig továbbra is a göngyölegraktár területén történik a visszaváltás. Továbbá tájékoztatjuk a Kedves Vásárlóinkat, hogy amennyiben 100 darab boros üvegnél többet szeretnének beváltani, szíveskedjenek az adott mennyiségről számlát bemutatni, amely igazolja, hogy a beváltani kívánt göngyöleg kereskedelmi forgalomból származik, azaz a betét- vagy letéti díj előzőleg kifizetésre került. Megértésüket köszönjük!

 

Benzinkutak nyitvatartása:

A METRO áruházak parkolójában található ENVI automata benzinkutak hétfőtől szombatig 6:00-tól 21:30-ig, vasárnap 6:00-tól 21:00-ig tartanak nyitva. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ENVI kutak igénybevételéhez nem szükséges a METRO kártya.

 

METRO kártya és katalógus

Hogyan igényelhetek kártyát?

Kártya igénylési feltételeinket itt találhatja.

 

A cégkivonatból illetve a céges papírokból csak fénymásolatom van. Ezt is elfogadják kártyaigénylésnél?

A fénymásolatot nem tudjuk elfogadni, csak eredeti vagy közjegyzővel hitelesített másolattal tudunk kártyát kiállítani az Ön részére.

 

Nincs semmilyen cégem vagy vállalkozásom. Így is igényelhetek METRO kártyát?

Sajnos nem. A METRO Kereskedelmi Kft. egy nagykereskedelmi áruház, így csak adószámmal rendelkező ügyfelek vásárolhatnak (ez alól kivétel a benzinkút használata, amely METRO kártya nélkül is igénybe vehető).

 

Igényelhetek több kártyát?

Egy vállalkozás nevére összesen maximum 5 kártyát lehet kérni. Minden kártyán szerepel, a jogosult személy neve, azonban a számla a vállalkozás nevére, címére készül. A kártyák igénylése térítésmentes, semmilyen anyagi vonzata nincs. A kártyák igénylését a vállalkozás/intézmény aláírásra jogosult vezetője kérheti személyesen vagy az általa kiadott kéttanús meghatalmazással bárki intézheti. Az új kártyát az új jogosult csak személyesen veheti át, a személyi igazolványa bemutatásával.

 

A METRO kártyámmal bármelyik METRO Áruházban vásárolhatok?

Igen. Magyarországon 13 METRO áruház található: 3 Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Szombathelyen, Nyíregyházán, Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten és Budakalászon.

 

Vásárolhatok akkor is, ha nem hoztam magammal METRO kártyámat?

Igen. A Vevőbejáratnál látogatói kártyát kell kérni, amelyre ráírják a nevét, a címét és a vevőkódját. Ezután probléma nélkül lehet vásárolni.

 

Hogy járhat le a METRO kártya? Mi a teendő ebben az esetben?

Amennyiben a METRO kártyával két éven át (új kártya igénylés esetében a kiváltást követően egy évig) nem vásárol, akkor a kártya inaktívvá válik. A kártyaigényléshez szükséges dokumentumok bemutatásával vevőbejárati munkatársaink újra aktiválják kártyáját. Ügyintézésre a vállalkozás képviselője vagy általa meghatalmazott személy jogosult.

 

Elvesztettem a METRO kártyámat. Mi a teendő, hogyan kaphatok másikat?

Amennyiben kártyájával 2 éven belül vásárolt áruházainkban, akkor kártyájának pótlását bármelyik METRO áruházban kérheti személyi igazolványa bemutatásával. Ha a METRO kártyával 2 éven át nem vásárolt, akkor a kártya inaktívvá vált. Ebben az esetben a kártya pótlásához a Vevőbejáratnál be kell mutatni a kártyaigényléshez szükséges dokumentumokat.

 

Miért nem kapom meg a METRO újságot?

Amennyiben nem kapja meg a METRO újságot, kérjük, ellenőrizze, hogy a METRO kártyán helyes név és cím szerepel-e. Amennyiben nem, kérjük, jelezze ezt az áruház Vevőbejáratán, vagy központi ügyfélszolgálatunkon.

 

Hogyan változtathatom meg a levelezési címemet?

Levelezési címének módosítását írásban (faxon, e-mailben) kérheti a kártyaszám, régi cím, új cím megadásával. Fax számunk: 06-1/414-1288 E-mail címünk: info@metro.co.hu.

 

Hogyan változtathatom meg a adataimat, elérhetőségeimet, illetve hogyan módosíthatom azok használatát?

Bármely adatának módosítását írásban (faxon, e-mailben) kérheti a kártyaszám, régi adat, új adat megadásával, vagy az áruházunk vevőbejáratán személyesen az adat módosító adatlap kitöltésével. Amennyiben elérhetőségét, vagy annak használatát szeretné módosítani, akkor kérjük, hogy a régi és új adat mellett szíveskedjék egyértelműen nyilatkozni az alábbi célokról:

  • Engedélyezi Direkt marketing célú felhasználását*: Igen/Nem,
  • Engedélyezi Piackutatási célú felhasználását**: Igen/Nem

*Direkt marketing célú hozzájárulás esetén Ön elsők között értesülhet akcióinkról, kaphat egyedi ajánlatokat/kuponokat;

**Piackutatási célú hozzájárulás esetén Ön megoszthatja velünk véleményét, elmondhatja észrevételeit a legutóbbi vásárlásával kapcsolatban, melyek alapján folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat.

 

Fax számunk: 06-1/414-1288 E-mail címünk: info@metro.co.hu.

 

Illetve adatvédelemmel kapcsolatos további kérdéseivel fordulhat adatvédelmi tisztviselőnkhöz is az adatvedelem@metro.co.hu e-mail címen, illetve bővebb tájékoztatást talál a https://www.metro.hu/adatvedelem oldalon.

 

METRO Applikáció használata

Tájékoztatjuk a T. Felhasználókat, hogy áruházaink kizárólag a saját, METRO által fejlesztett alkalmazásban található, biztonsági elemekkel ellátott METRO kártyát fogadják el. Az applikáció használatához mindig aktív internetkapcsolatra van szükség. Képernyőfotóval a kártya nem helyettesíthető.

 

Vásárlás és számlázás

Kiskorú gyermekem bevihetem az áruházba?

Igen. Jelenleg nincs érvényben korlátozás, bármilyen korú gyermek beléphet áruházaink területére nagykorú kísérő felügyelete mellett. Mindemellett a nagyfokú targoncás forgalom miatt fokozott figyelmet kérünk.

 

Hogyan tudom megrendelni azt a terméket, ami a katalógusban úgy szerepel, hogy "Rendelésre"?

Árurendelést leadni kizárólag írásban (faxon a 061/414 -1288 faxszámra vagy e-mailben az info@metro.co.hu e-mail címre), vagy személyesen az áruházban lehet. Amennyiben a rendelni kívánt termék bruttó ára meghaladja a 100.000 Ft-ot, a rendelést csak személyesen, 30% előleg befizetésével lehet leadni.

 

Kaptam egy jóváíró számlát. Meddig lehet beváltani?

A jóváíró számlákat a kiállítás napjától számított 6 hónapon belül tudja beváltani abban az áruházban, ahol kiállították.

 

Van lehetőség számlamásolatot kérni, ha elvesztettem a számlámat?

Igen. Kérjük, keresse fel áruházunk üzemvezetését a vásárlói kártyájával és a vásárlás dátumával. Kollégáink kiállítanak az Ön részére egy hiteles másolatot.

 

Hogyan változtathatom meg a számlázási címet?

Számlázási címének módosítását írásban (faxon vagy e-mail-en) kérheti a cégláírásra jogosult vezetője hivatalos kérelemmel, melyben fel kell tűntetni a METRO vásárlói kártyaszámot, régi címet, és az új címet, vagy az áruházunk vevőbejáratán személyesen a változást igazoló dokumentum bemutatásával. Fax számunk: 06-1/414-1288 E-mail címünk: info@metro.co.hu 

 

Vásároltam egy elektromos gépet, ami elromlott. Bevihetem a hozzám legközelebbi áruházba?

Igen. Ha Önnek úgy kényelmesebb, a hibás, garanciális terméket beviheti bármelyik áruházunkba, ahol kollégáink intézkednek a garanciális márkaszervizbe küldéséről.

 

Vásároltam egy új elektromos készüléket a METRO-ban. A régi, használt készüléket leadhatom Önöknél?

Természetesen, bármilyen használt elektromos gépet leadhat áruházaink göngyöleg részlegén. 

 

Fizetési módok

Van lehetőség a METRO-ban vásárlási utalvánnyal fizetni?

A METRO áruházakban a saját kibocsátású utalványokkal tud még fizetni.

 

Van lehetőség a METRO-ban hitelkártyával és bankkártáyval fizetni?

Igen, áruházaink a következő kártya típusokat fogadják el: American Express Visa, Visa Electron Maestro Master Card, Master Card electronic.

 

További ajánlataink
ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ön is értesülhet legfrissebb ajánlatainkról.
Hírlevél feliratkozás
korszerű honlapra vágyik?
hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetőség rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben