Szekszárd

Területe 2304 ha, éghajlata kiegyenlített, tavaszi és az őszi fagyok ritkák, a nyár meleg, olykor száraz és aszályos.

Talaj legnagyobbrészt lösz, kisebb részben homokkal kevert lösz. Jellemző szőlőfajtái: Chardonnay, Olaszrizling, Rajnai rizling, Rizlingszilváni, Zöld veltelini, Bíborkadarka, Kadarka, Zweigelt, Kékfrankos, Pinot noir, Cabernet franc, Cabernet sauvignon.

Szekszárd helyén álló római települést, Alisca-t már szőlőtermő vidékként említik a korabeli írások. A XIII. századtól pedig az egyházi birtokokon folytatták magas fokon a szőlőtermelést. A délszláv körzetekből betelepülő földművesek hozták magukkal a ma is híres Kadarkát, amiből akkoriban 6 félét is megkülönböztettek. Később német telepesek érkeztek, akik új technológiákkal gazdagították a helyi borkészítést.

Német nyelvterületen híressé váltak a borok, bár a filoxéra itt is jelentős visszaesést hozott. Manapság a Bikavér és a Kadarka a leghíresebb a borvidék borai közül.

A bemutatott termékválaszték tájékoztató jellegű. Az aktuális választékról és további termékeinkről érdeklődjön áruházainkban vagy a METRO Központi Ügyfélszolgálatán.[No text in field]
További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Vásárolni szeretne?
Igényeljen METRO kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés