Eger
Területe 5163 ha, éghajlata hűvös, száraz, az ősz hosszú, a tavasz későn érkezik. Talaja riolittufán kialakult nyiroktalaj, ami helyenként agyagos. Jellemző szőlőfajtái: Chardonnay, Hárslevelű, Királyleányka, Leányka, Olaszrizling, Ottonel muskotály, Zenit, Cabernet franc, Blauburger, Medoc, Merlot, Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Blauer portugieser. A szőlőtermesztést a Szt. István által alapított püspökség honosította meg. A tatárjárás után vallonok települtek be, akik néhány új technikát is átadtak (pl: hordókészítés és - használat). A bortermelés a török uralom alatt is fennmaradt, de a filoxéra jelentős károkat okozott.
A leghíresebb bor a Bikavér, aminek a szekszárdival ellentétben itt Kékfrankos az alapja és amely az első eredetvédett bor hazánkban.
A bemutatott termékválaszték tájékoztató jellegű. Az aktuális választékról és további termékeinkről érdeklődjön áruházainkban vagy a METRO Központi Ügyfélszolgálatán.