nagyhegyes hús kft.

A METRO hentesárú beszállítója

A helyi közösséget támogató hajdúdorogi húsüzem, amelynek célja a szakma jó hírnevének helyreállítása

 

 

Szilágyi Gábor, a Nagyhegyes Hús Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója számára, aki már gyerekkora óta húsfeldolgozással szeretett volna foglalkozni, munkája során a termékek magas minősége és a becsületesség a legalapvetőbb értékek. Büszke arra, hogy egy magyar tulajdonban lévő és magyar alapanyagokat feldolgozó vállalkozás képét közvetíthetik működésük során, és fontos számára, hogy a helyi közösségnek is többféleképpen támogatást nyújtsanak.

Szilágyi Gáborral, a Nagyhegyes Hús Kft. tulajdonosával és ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a vállalkozás helyi közösségben meghatározó szerepéről, annak emlékezetes pillanatairól és a partneri kapcsolatok fontosságáról.

Mi ösztönözte arra Önt, hogy létrehozza a vállalkozást? Mikor és hogyan született meg a döntés, hogy ezzel szeretnének foglalkozni?


Már kora gyerekkoromban érdeklődtem a húsos szakma iránt, így amikor a pályaválasztásra került sor, természetes volt számomra a döntés, hogy a hentes szakmát szeretném magas fokon elsajátítani, ebben láttam a jövőt.

 

 

 

 

Mikor történt az a pillanat, mi váltotta ki, hogy nagyban kezdett el gondolkozni?

Amikor az előállított termékeink választékának, azok minőségének a fogadtatása a vevők, partnerek részéről rendkívül kedvező volt, ugyanakkor az áraink versenyképesek voltak.

Megosztana egy emlékezetes történetet a vállalkozás történetéből, ami Ön szerint a leginkább jellemző üzlete stílusára, „személyiségére”?

A vállalat 10 éves születésnapjára nagy izgalommal készültem, mint tulajdonos. Az ilyenkor szokásos ünnepi visszatekintés után a munkatársaim a legnagyobb meglepetésemre begördítettek egy piros kerékpárt, rajta azokkal az eszközökkel, mellyel ezt a szakmát, mint a megrendelőkhöz kijáró hentesmester kezdtem.
Megvallom őszintén, hogy akkor és ott, 140 dolgozó álló tapsától kísérve, a könnyeimmel küszködtem. Ekkor tíz küzdelmes, következetes év munkája érett be, és éreztem, hogy vállalkozásunk jó irányba halad.

"SZERETEM LÁTNI, HOGY HA MEGY MUNKA, A MUNKATÁRSAK ÖRÖMMEL ÉS LELKESEDÉSSEL VÉGZIK A TENNIVALÓJUKAT."

Szilágyi Gábor, tulajdonos

Mit élvez a legjobban munkája során?

Elsősorban a vállalkozásunk évről-évre történő gyarapodását, az alapos előkészítő munkák következetes megvalósulását. Mint tulajdonos, amikor az időm engedi, szinte minden nap végiglátogatom mindkét üzemünket és szóba elegyedem a munkatársakkal. Szeretem látni, hogy ha megy munka, a munkatársak örömmel és lelkesedéssel végzik a tennivalójukat.
Emellett, persze munkám során, mindig felvillanyoz, ha új termékek kikísérletezéséről van szó, és azoknak kedvező a piaci fogadtatása. Továbbá, külön öröm számomra látni az egyes munkatársak szakmai fejlődését, hiszen legtöbbjüket hosszú évek óta ismerem.

Mik voltak azok a pillanatok vállalkozása életében, amelyek büszkévé tették?

Sok ilyen van, de a teljesség igénye nélkül, néhányat szeretnék megemlíteni, ilyenek a sikeres éves tárgyalások, az üzem bővítése, a megnyert pályázatok, vagy az év végi és az első negyedévi értékelés.

 

Vállalkozása milyen szerepet tölt be közvetlen környezete, városa életében?

Joggal mondhatom, hogy jelentős munkaadók vagyunk, mind a hajdúdorogi, mind a nagyhegyesi működési területünkön. Ennek során egy magyar tulajdonban lévő és magyar alapanyagokat feldolgozó vállalkozás képét közvetítjük környezetünk felé. Ezzel együtt, az üzemünk megjelenésével, működésével maximálisan törekszünk a környezetvédelmi és az egyéb hatósági előírásoknak történő megfelelésre.

Elmondhatja, hogy a közösségi élet aktív részese, vagy ahova törzsvásárlók, turisták rendszeresen visszatérnek például a különlegességei, kínálata miatt?

Igen, Hajdúdorogon például minden városi rendezvényt támogatunk (Városi Napok, Fogathajtó verseny stb.), és a polgármester segítségével, minden hónapban támogatunk egy szegény családot.

 

 

 

Legyen a beszállítónk
Tudja meg, miért érdemes a METRO beszállítójának lenni.
Bővebben

Mi a következő kitűzött cél, amit még el szeretne érni és kitűzött vállalkozása elé?

Alapvetően a piacon már elért pozíciónkat szeretnénk tovább erősíteni. Amelyet a folyamatos megújulással tudunk elérni, hiszen a vevőink igényei és a piaci versenyben való helytállás megköveteli a termékportfoliónknak további új termékekkel történő bővítését. Emellett, a cégünk növekedésével elérkeztünk arra a pontra, amikor nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a szervezetfejlesztésre, a vezetők, munkatársak további képzésére.

Milyen lenne, korlátok nélkül, álmai vállalkozása?

Szeretnénk a környező külföldi országokban is az általunk gyártott, forgalmazott termékeket, azok íz világát megkedveltetni és sikeresen értékesíteni.

Mi fontos Önnek az emberi kapcsolataiban, ami vállalkozását is meghatározza?

Számomra az adott szó, a vállalt ígéretek betartása, a gyártott és forgalmazott termékek magas minősége és a becsületesség a legalapvetőbb értékek.
Sajnos látom, hogy ennek a szakmának a becsülete az utóbbi időben sokat romlott, éppen ezért, tevékenységünkkel szeretném visszahozni azt a megbecsülést, amely korábban övezte ezt a szakmát.

Mennyire fontosak Önnek a partneri kapcsolatok az üzleti életben, a sikerek elérésében?

Igazán nagy jelentőséggel bírnak: tudatosan törekszem a kiegyensúlyozott, hosszú távú korrekt üzleti kapcsolatokra; hiszem és vallom, hogy az adott szó, a kézfogás többet ér, mint bármilyen írott szerződés.

Hogy érzi, a METRO-ban, amelynek egyik kiemelt beszállítója, partnerre talált vállalkozása sikeréhez?

A Metro Kereskedelmi Kft-vel az első kapcsolatfelvételtől az üzlet megkötéséig éreztem a támogatást, a magas szintű szakmaiságot, és nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legkorrektebb partneremnek tartom a Metro Áruházat. Ezzel együtt, igen nagy lehetőséget látok az üzleti kapcsolatainkban, mivel a segítségükkel nagyszámú vevőhöz tudnak eljutni a Nagyhegyes Hús Kft. termékei.

 

 

 

További ajánlataink
Vásárolni szeretne?
Igényeljen metro kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés
Korszerű honlapra vágyik?
Hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetősége rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben