Vegán gyrostál

Vegán gyrostál
Elkészítési idő95 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
HÚSHELYETTESÍTŐ:
METRO Chef natúr növényi alapú húshelyettesítő (kiolvasztva)
3g
füstölt pirospaprika
1g
római kömény
2g
oregánó
2g
bors
olaj
TZATZIKI:
200g
uborka (vékony csíkokra gyalulva)
30g
menta (vékony csíkokra vágva)
50g
vegaföl
1gerezd
fokhagyma (finomra vágva)
1db
citrom (leve kicsavarva)
PARADICSOMSALÁTA:
280g
paradicsom (1x1cm-es kockákra vágva)
50g
lila hagyma (0,5x0,5cm-es kockákra vágva)
20g
szűz olívaolaj
TÁLALÁSHOZ:
Vegán görög fehér sajthelyettesítő
100g
METRO Chef vegyes olajbogyó
200g
METRO Chef vörös lencse
4db
pita

Elkészítési lépések

Első lépés
A húshelyettesítő darabkákat összeforgatjuk a fűszerekkel, ízlés szerint sózzuk. Előmelegített serpenyőben olajon 4-5 perc alatt jól megpirítjuk.
Második lépés
A tzatziki elkészítéséhez az uborkát vékony csíkokra gyalulva sózzuk. 1 óra után kifacsarjuk a levét, lecsöpögtetjük. Összekeverjük a többi alapanyaggal. Citromlével és sóval ízlés szerint utánízesítjük.
Harmadik lépés
A paradicsomsaláta hozzávalókat összekeverjük. 20 perc pihentetés után sóval ízesítjük.
Negyedik lépés
A tálaláshoz vágjunk fel 1x1 cm-es vegán görög fehér sajthelyettesítőt, adjunk hozzá 100 g METRO Chef vegyes olajbogyót. Főzzünk meg 200 g METRO Chef vörös lencsét, majd frissen megpirítva, cikkekre vágva adjunk hozzá 4 db pitát.