Vegán gyrostál
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
HÚSHELYETTESÍTŐ:
METRO Chef natúr növényi alapú húshelyettesítő (kiolvasztva)
3g
füstölt pirospaprika1g
római kömény2g
oregánó2g
borssó
olaj
TZATZIKI:
200g
uborka (vékony csíkokra gyalulva)30g
menta (vékony csíkokra vágva) 50g
vegaföl1gerezd
fokhagyma (finomra vágva)1db
citrom (leve kicsavarva)só
PARADICSOMSALÁTA:
280g
paradicsom (1x1cm-es kockákra vágva)50g
lila hagyma (0,5x0,5cm-es kockákra vágva)20g
szűz olívaolajsó
TÁLALÁSHOZ:
Vegán görög fehér sajthelyettesítő
100g
METRO Chef vegyes olajbogyó200g
METRO Chef vörös lencse4db
pitaElkészítési lépések
Első lépés
A húshelyettesítő darabkákat összeforgatjuk a fűszerekkel, ízlés szerint sózzuk. Előmelegített serpenyőben olajon 4-5 perc alatt jól megpirítjuk.
Második lépés
A tzatziki elkészítéséhez az uborkát vékony csíkokra gyalulva sózzuk. 1 óra után kifacsarjuk a levét, lecsöpögtetjük. Összekeverjük a többi alapanyaggal. Citromlével és sóval ízlés szerint utánízesítjük.
Harmadik lépés
A paradicsomsaláta hozzávalókat összekeverjük. 20 perc pihentetés után sóval ízesítjük.
Negyedik lépés
A tálaláshoz vágjunk fel 1x1 cm-es vegán görög fehér sajthelyettesítőt, adjunk hozzá 100 g METRO Chef vegyes olajbogyót. Főzzünk meg 200 g METRO Chef vörös lencsét, majd frissen megpirítva, cikkekre vágva adjunk hozzá 4 db pitát.