Top gulyás - Jóízű Magyarország

Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
600g
marhalábszár vagy nyak (szeletben, majd kockázva)2ek
zsír2fej
makói hagyma, finomra vágva2gerezd
fokhagyma1ek
fűszerpaprika1tk
köménymag2db
paradicsom, hámozva1db
tv paprika1,5l
marhaalaplésó, bors
BETÉTHEZ:
2db
közepes répa2db
közepes burgonyasavanyított gyöngyhagyma
zöldpont gulyásmix
Elkészítési lépések
Első lépés
A húst szeletekben parázson erősen megpirítjuk, majd kockázzuk.
Második lépés
Zsíron hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, szépen lassan főzzük 2-3 órán keresztül.
Harmadik lépés
Beletesszük a húst, sózzuk, köménnyel, fűszerpaprikával ízesítjük, felöntjük alaplével, lassan főzzük kb. 2 órát.
Negyedik lépés
A répát és burgonyát külön serpenyőben pirítjuk aranybarnára, sertészsíron, majd tálaláskor a leves tetejére tesszük.
Ötödik lépés
Savanyított gyöngyhagymával és a zöldfűszer keverékkel fejezzük be.