Top gulyás - Jóízű Magyarország

Top gulyás - Jóízű Magyarország
Elkészítési idő211 perc
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
600g
marhalábszár vagy nyak (szeletben, majd kockázva)
2ek
zsír
2fej
makói hagyma, finomra vágva
2gerezd
fokhagyma
1ek
fűszerpaprika
1tk
köménymag
2db
paradicsom, hámozva
1db
tv paprika
1,5l
marhaalaplé
só, bors
BETÉTHEZ:
2db
közepes répa
2db
közepes burgonya
savanyított gyöngyhagyma
zöldpont gulyásmix

Elkészítési lépések

Első lépés
A húst szeletekben parázson erősen megpirítjuk, majd kockázzuk.
Második lépés
Zsíron hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, szépen lassan főzzük 2-3 órán keresztül.
Harmadik lépés
Beletesszük a húst, sózzuk, köménnyel, fűszerpaprikával ízesítjük, felöntjük alaplével, lassan főzzük kb. 2 órát.
Negyedik lépés
A répát és burgonyát külön serpenyőben pirítjuk aranybarnára, sertészsíron, majd tálaláskor a leves tetejére tesszük.
Ötödik lépés
Savanyított gyöngyhagymával és a zöldfűszer keverékkel fejezzük be.