Sütőtökös rizottó marinált tökkel és póréhagymával

Sütőtökös rizottó marinált tökkel és póréhagymával
Elkészítési idő50 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
360g
rizottó rizs
0,5dl
száraz fehérbor
1db
póréhagyma fehér része (apró kockákra vágva)
1db
póréhagyma zöld része
400g
sütőtök (megsütve, pürésítve)
400g
sütőtök (apró kockákra vágva)
1dl
almaecet
30g
cukor
1l
zöldség alaplé
1dl
olívaolaj
0,5dl
citromlé
vegán krémsajt

Elkészítési lépések

Első lépés
Citromos, sós vízben pároljuk meg 1 perc alatt a póréhagymát, majd tálalás előtt karikázzuk fel.
Második lépés
Forraljunk fel 0,5 dl vizet az ecettel, cukorral, ízlés szerinti sóval, és főzzük benne fél percig a felkockázott sütőtököt, amit miután a tűzről levettünk, hagyjunk a lében kihűlni. Tálalás előtt szűrjük és csepegtessük le, majd forró serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsuk kicsit meg.
Harmadik lépés
Olívaolajon hevítsük üvegesre a rizst, öntsük fel fehérborral, majd, amikor elpárolgott a bor, adjuk hozzá a felkockázott póréhagymát. Rendszeres kevergetés mellett, zöldséglével kis adagokban felöntve főzzük majdnem puhára a rizst.
Negyedik lépés
Ezt követően adjuk hozzá a sütőtök pürét, sózzuk, és amikor már teljesen megfőtt a rizs, keverjük hozzá a vegán krémsajtot is. Tálaljuk a tetejére szórt marinált sütőtök kockákkal és párolt póré karikákkal.