Sütőtök krémleves Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
1kisebb
sütőtök (kb. 1 kg)1fej
hagyma2gerezd
fokhagyma1liter
sütőtökalaplé2dl
főzőtejszínsó, bors, szerecsendió
olívaolaj
tálaláshoz: tökmag és tökmagolaj
SÜTŐTÖK ALAPLÉHEZ:
1db
sütőtök héja és magjai1fej
vöröshagyma, félbevágva2gerezd
fokhagyma1szál
zeller1db
sárgarépa, darabolvavíz
Elkészítési lépések
Első lépés
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Második lépés
Hozzáadjuk a sütőtököt, majd felöntjük az alaplével. Lassú tűzön főzzük, míg a sütőtök teljesen megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Harmadik lépés
Tálaláskor pirított tökmaggal, tökmagolajjal és marinált tökkockákkal díszítjük.