Sütőtök krémleves Dalnoki Bencétől

Sütőtök krémleves Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő50 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
1kisebb
sütőtök (kb. 1 kg)
1fej
hagyma
2gerezd
fokhagyma
1liter
sütőtökalaplé
2dl
főzőtejszín
só, bors, szerecsendió
olívaolaj
tálaláshoz: tökmag és tökmagolaj
SÜTŐTÖK ALAPLÉHEZ:
1db
sütőtök héja és magjai
1fej
vöröshagyma, félbevágva
2gerezd
fokhagyma
1szál
zeller
1db
sárgarépa, darabolva
víz

Elkészítési lépések

Első lépés
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Második lépés
Hozzáadjuk a sütőtököt, majd felöntjük az alaplével. Lassú tűzön főzzük, míg a sütőtök teljesen megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Harmadik lépés
Tálaláskor pirított tökmaggal, tökmagolajjal és marinált tökkockákkal díszítjük.