Sült kacsamáj hagymalekvárral és pirított brióssal - Jóízű Magyarország

Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
4szelet
briós4szelet
kacsamáj (kb. 60–70 g/szelet)4ek
hagymalekvár2ek
hagyma ropogóssó, bors
Elkészítési lépések
Első lépés
A briós szeleteket vajon pirítjuk aranybarnára.
Második lépés
A hagymaropogóshoz a hagymát lassú tűzön minimális olajon, minimális sóval lassan megpirítjuk. Amint aranybarna 90 fokos sütőben szárítjuk 2-3 órát.
Harmadik lépés
A kacsamájat erős tűzön, mindkét oldalán 1–1,5 percig sütjük (közepe krémes maradjon). Sózzuk, borsozzuk.
Negyedik lépés
Brióst megkenjük hagymalekvárral, rá a kacsamáj, tetejére hagymamorzsa.