Sült kacsamáj hagymalekvárral és pirított brióssal - Jóízű Magyarország

Sült kacsamáj hagymalekvárral és pirított brióssal - Jóízű Magyarország
Elkészítési idő124 perc
NehézségNehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
4szelet
briós
4szelet
kacsamáj (kb. 60–70 g/szelet)
4ek
hagymalekvár
2ek
hagyma ropogós
só, bors

Elkészítési lépések

Első lépés
A briós szeleteket vajon pirítjuk aranybarnára.
Második lépés
A hagymaropogóshoz a hagymát lassú tűzön minimális olajon, minimális sóval lassan megpirítjuk. Amint aranybarna 90 fokos sütőben szárítjuk 2-3 órát.
Harmadik lépés
A kacsamájat erős tűzön, mindkét oldalán 1–1,5 percig sütjük (közepe krémes maradjon). Sózzuk, borsozzuk.
Negyedik lépés
Brióst megkenjük hagymalekvárral, rá a kacsamáj, tetejére hagymamorzsa.