Spenótfőzelék halfilével

Spenótfőzelék halfilével
Elkészítési idő50 perc
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
750g
tőkehalfilé
400g
friss spenót
200g
fehér kenyér
4dl
tej
100g
vaj
1db
kezeletlen citrom reszelt vagy lehúzott héja
6gerezd
fokhagyma
cukor

Elkészítési lépések

Előkészítés
A tőkehal filét vágjuk 12, nagyjából egyforma darabra. Szórjuk meg sóval és cukorral, majd hagyjuk állni 10 percig. Ezt követően öblítsük le és szárítsuk meg a filéket. A friss spenót leveleket szárazzuk le. A 1,5x1,5 cm-es kockákra vágott fehér kenyeret sütőben pirítsuk aranybarnára.
Elkészítés
Egy magasfalú serpenyőben hevítsünk vajat és pirítsuk meg benne a felszeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot és pároljuk addig amíg a levelek össze nem esnek. Ha az edény – méretét tekintve – kezdetben a kelleténél kisebbnek bizonyulna, ezt a párolási folyamatot több részletben is elvégezhetjük. A fokhagymás vajon párolódott spenótot öntsük fel tejjel, sózzuk ízlés szerint majd tegyük bele a citrom héját és a pirított kenyérkockákat is. Ezt követően 1-2 perc alatt főzzük készre. A halfiléket forró serpenyőben sütőpapíron mindkét oldalukon süssük meg és tálaljuk főzelékünkön feltétként.