Spenótfőzelék halfilével
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
750g
tőkehalfilé400g
friss spenót200g
fehér kenyér4dl
tej100g
vaj1db
kezeletlen citrom reszelt vagy lehúzott héja6gerezd
fokhagymasó
cukor
Elkészítési lépések
Előkészítés
A tőkehal filét vágjuk 12, nagyjából egyforma darabra. Szórjuk meg sóval és cukorral, majd hagyjuk állni 10 percig. Ezt követően öblítsük le és szárítsuk meg a filéket. A friss spenót leveleket szárazzuk le. A 1,5x1,5 cm-es kockákra vágott fehér kenyeret sütőben pirítsuk aranybarnára.
Elkészítés
Egy magasfalú serpenyőben hevítsünk vajat és pirítsuk meg benne a felszeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot és pároljuk addig amíg a levelek össze nem esnek. Ha az edény – méretét tekintve – kezdetben a kelleténél kisebbnek bizonyulna, ezt a párolási folyamatot több részletben is elvégezhetjük. A fokhagymás vajon párolódott spenótot öntsük fel tejjel, sózzuk ízlés szerint majd tegyük bele a citrom héját és a pirított kenyérkockákat is. Ezt követően 1-2 perc alatt főzzük készre. A halfiléket forró serpenyőben sütőpapíron mindkét oldalukon süssük meg és tálaljuk főzelékünkön feltétként.