Spárga-eper saláta Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
SALÁTA:
2csomó
zöldspárga250g
földieper100g
koktélparadicsom50g
napraforgómagbodzavirág (ízlés szerint, opcionális)
ÖNTET:
2evőkanál
mustár2db
citrom100ml
olívaolajsó (ízlés szerint)
Elkészítési lépések
Első lépés: spárga előkészítése
Törd le a spárgák fás végeit! Forralj fel egy nagy fazék vizet, és blansírozd a spárgát 2-3 percig, amíg élénk zöld lesz és megpuhul, de még ropogós marad. Azonnal tedd át a spárgát jeges vízbe, hogy megállítsd a főzést, majd csepegtesd le és vágd kisebb darabokra.
Második lépés: eper előkészítése
Mosd meg és szeleteld fel az epreket.
Harmadik lépés: koktélparadicsom előkészítése
Mosd meg és vágd félbe a koktélparadicsomokat.
Negyedik lépés: napraforgómag pirítása
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a napraforgómagot közepes hőfokon, amíg aranybarnára nem pirul. Figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Ötödik lépés: öntet elkészítése
Egy kis tálban keverd össze a mustárt, citromlevet (a két citrom levét), olívaolajat és sót ízlés szerint. Alaposan keverd össze, hogy egységes öntetet kapj.
Hatodik lépés: saláta összeállítása
Egy nagy tálban keverd össze a blansírozott spárgát, szeletelt epret, koktélparadicsomot. Szórd rá a pirított napraforgómagot és ízlés szerint a bodzavirágot.
Hetedik lépés: öntet hozzáadása
Locsold meg a salátát az elkészített öntettel, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden hozzávaló jól bevonódjon az öntettel.
Nyolcadik lépés: tálalás
Locsold meg a salátát az elkészített öntettel, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden hozzávaló jól bevonódjon az öntettel.