Rizspalacsinta pirított tofuval

Rizspalacsinta pirított tofuval
Elkészítési idő30 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
130g
rizsliszt
1tk
kurkuma
300ml
kókusztej
5g
400g
tofu
0,5dl
szójaszósz
1gerezd
fokhagyma
1cm
friss gyömbér
200g
sárgarépa
100g
mungóbabcsíra
30g
cukor
1dl
rizsecet
0,3dl
szezámmagolaj
0,3dl
halszósz
50g
korianderzöld
rizsolaj

Elkészítési lépések

Első lépés
A rizslisztet keverjük el a kurkumával, a sóval, és végül a kókusztejjel. Vízzel hígítva érjük el a palacsintatészta állagot. Hagyjuk állni 20 percig, majd átkeverés után – amennyiben szükséges – némi hozzáadott vízzel újra hozzuk palacsintatészta állagúra. Előhevített serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán megsütve készítsünk vékony palacsintákat.
Második lépés
Az előzőleg 0,5x0,5 cm-es kockákra darabolt tofut forró serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani, közben adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és gyömbért. Amikor már jól megpirultak, locsoljuk meg és jól forgassuk át a szójaszósszal.
Harmadik lépés
A cukorral, sóval, rizsecettel, szezámmagolajjal és halszósszal, fél deci víz hozzáadásával készítsünk tömény saláta dresszinget.
Negyedik lépés
Tálalás előtt forgassuk át benne a julienne-re vágott sárgarépát és a mungóbab csírát, végül szórjuk meg finomra aprított korianderrel.