Rizspalacsinta pirított tofuval
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
130g
rizsliszt1tk
kurkuma300ml
kókusztej5g
só400g
tofu0,5dl
szójaszósz1gerezd
fokhagyma1cm
friss gyömbér200g
sárgarépa100g
mungóbabcsíra30g
cukor1dl
rizsecet0,3dl
szezámmagolaj0,3dl
halszósz50g
korianderzöldrizsolaj
Elkészítési lépések
Első lépés
A rizslisztet keverjük el a kurkumával, a sóval, és végül a kókusztejjel. Vízzel hígítva érjük el a palacsintatészta állagot. Hagyjuk állni 20 percig, majd átkeverés után – amennyiben szükséges – némi hozzáadott vízzel újra hozzuk palacsintatészta állagúra. Előhevített serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán megsütve készítsünk vékony palacsintákat.
Második lépés
Az előzőleg 0,5x0,5 cm-es kockákra darabolt tofut forró serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani, közben adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és gyömbért. Amikor már jól megpirultak, locsoljuk meg és jól forgassuk át a szójaszósszal.
Harmadik lépés
A cukorral, sóval, rizsecettel, szezámmagolajjal és halszósszal, fél deci víz hozzáadásával készítsünk tömény saláta dresszinget.
Negyedik lépés
Tálalás előtt forgassuk át benne a julienne-re vágott sárgarépát és a mungóbab csírát, végül szórjuk meg finomra aprított korianderrel.