Ratatouille Dalnoki Bencétől

Ratatouille Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő120 perc
NehézségKözepes
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
ZÖLDSÉGALAP:
2db
kaliforniai paprika
2db
kápia paprika
5db
salottahagyma
2db
sárgarépa
3szál
angol zeller
1fej
fokhagyma
300g
paradicsomkonzerv
kakukkfű (ízlés szerint)
petrezselyem (ízlés szerint)
SZELETELT ZÖLDSÉGEK:
3db
cukkini
3db
padlizsán
3db
lilahagyma
5db
paradicsom

Elkészítési lépések

Első lépés: zöldségalap előkészítése
Aprítsd fel a kaliforniai és kápia paprikát, salottát, sárgarépát és angol zellert kis kockákra. Hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymafejet.
Második lépés: alap zöldségragu elkészítése
Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá az apróra vágott salottát, sárgarépát és angol zellert. Pirítsd őket kb. 5-7 percig, amíg megpuhulnak. Add hozzá az aprított paprikákat és a fokhagymát, majd pirítsd további 5 percig. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és keverd össze. Ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal ízlés szerint. Hagyd lassú tűzön főni kb. 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Harmadik lépés: szeletelt zöldségek előkészítése
Szeleteld fel a cukkinit, padlizsánt, lilahagymát és paradicsomot vékony karikákra.
Negyedik lépés: Ratatouille összeállítása
Egy nagy sütőtál alját kend ki olívaolajjal. A zöldségragut öntsd a tál aljára, és egyengesd el egyenletesen. A szeletelt zöldségeket rendezd el sorban a tálban, váltakozva a cukkini, padlizsán, lilahagyma és paradicsom szeleteit, hogy szép színes rétegeket kapj. Locsold meg a zöldségeket egy kevés olívaolajjal, és szórj rá sót, borsot és friss kakukkfüvet.
Ötödik lépés: sütés
Fedd le a sütőtálat alufóliával, és süsd 180°C-on kb. 40-45 percig. Távolítsd el az alufóliát, és süsd további 10-15 percig, hogy a zöldségek kissé megpiruljanak.
Hatodik lépés: tálalás
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.