Porchetta bazsalikomos polentával

Porchetta bazsalikomos polentával
Elkészítési idő3 óra
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
1db
(kb. 1-1,5 kg) bőrös malaccsászár
100dkg
nagyszemű só
50dkg
kristálycukor
Ízesítéshez
20szem
édeskömény
1csomag
petrezselyem
50g
fenyőmag
5gerezd
fokhagyma
Polentához
250g
kukoricadara
50g
reszelt parmezán
100g
vaj
20g
friss bazsalikom
0,5dl
szőlőmagolaj
1dl
tej

Elkészítési lépések

Első lépés
Keverjük össze a nagyszemű sót és a kristálycukrot, majd szórjuk egyenletesen a kiterített császárhús bőrére. 1 órányi pácolást követően mossuk meg és törölgessük szárazra a húst. Az ízesítő alapanyagokat blenderben dolgozzuk egynemű masszává, és alaposan kenjük be vele a császár húsos oldalát. Ezt követően a kiterített hús feltekerésével formázzunk roládot, amit hurok kötözéssel kötözzünk meg. A roládot helyezzük 150°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 1-1,5 óra alatt 70°C-os maghőmérsékletig.
Második lépés
Amikor a hús elérte a jelzett maghőmérsékletet, vegyük ki a sütőből 10 percre. Ezalatt melegítsük a sütőt 250°C-ra és légkeveréssel folytassuk tovább a hús sütését addig, amíg a bőre ropogósra nem sül.
Harmadik lépés
A polentához sóval ízesített forró víz és tej keverékében kezdjük el főzni a darát. A főzés során a vizet folyamatosan pótoljuk, amíg a dara teljesen puhára nem fő. Közben alaposan turmixoljuk össze a bazsalikomleveleket a szőlőmagolajjal. Végül, amikor a dara már teljesen puhára főtt, adjuk hozzá a parmezánt, a vajat, a bazsalikom pürét és sózzuk ízlésünk szerint.