Paradicsomesszencia, kecskesajt
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
PARADICSOMESSZENCIA:
1kg
paradicsom (pürévé aprítva)0,3dl
almaecetcukor
só
LEVESBETÉT:
100g
kápia paprika200g
padlizsán10g
petrezselyem (finomra vágva)só
TÁLALÁSHOZ:
50g
lágy kecskesajt (habzsákba töltve)petrezselyemolaj
Elkészítési lépések
Első lépés
A pürésített paradicsomot szűrő ruhával bélelt szűrőbe tesszük. Hűtőben 12-20 óra alatt lecsöpögtetjük a levét. Az így nyert paradicsomlé ízét cukorral, sóval és kevés almaecettel tovább erősítjük.
Második lépés
A paprikát és a padlizsánt egészben megsütjük 240°C-os sütőben. A paprikát addig süssük, amíg meg nem feketedik, majd távolítsuk el a magházat, magokat és a cellulózos héját. Vágjuk apró kockára. A padlizsánt 20-25 percig süssük. Távolítsuk el a héját, vágjuk apró kockára, keverjük össze a paprikával petrezselyemmel, kevés sóval. Tálalásig tartsuk szűrőn, hogy a felesleges levek kicsöpöghessenek.
Harmadik lépés
Tálaláskor formázzunk quenelle galuskát a levesbetétből. Nyomjunk rá csúcsokat a kecskesajtból. Csorgassuk körbe petrezselyemolajjal, majd öntsük fel a paradicsomesszenciával.