Panchettában sült ördöghal brokkolival, sáfrányos mascarpone szósszal

Panchettában sült ördöghal
Elkészítési idő90 perc
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
600g
ördöghalfilé
100g
szeletelt panchetta
150g
mascarpone
0,5db
halalaplé
0,15g
sáfrány
800g
brokkoli
vaj

Elkészítési lépések

Első lépés
A négy egyforma darabra vágott ördöghalfilét tekerjük be egyenletesen a panchetta szeletekkel, majd forró serpenyőben pirítsuk körbe. Ezt követően 120°C-os sütőben süssük 5-10 percig.
Második lépés
A szószhoz a halalaplében főzzük ki a sáfrányt majd alacsony hőmérsékleten melegítsük össze a mascarpone-val és ízesítsük sóval.
Harmadik lépés
A nagyobb virágokra szedett brokkolit forrásban lévő vízben főzzük 1 percig, amit lecsepegtetés után vajjal és sóval átforgatva tálaljunk a hal mellé.