Panchettában sült ördöghal brokkolival, sáfrányos mascarpone szósszal
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
600g
ördöghalfilé100g
szeletelt panchetta150g
mascarpone0,5db
halalaplé0,15g
sáfrány800g
brokkolivaj
só
Elkészítési lépések
Első lépés
A négy egyforma darabra vágott ördöghalfilét tekerjük be egyenletesen a panchetta szeletekkel, majd forró serpenyőben pirítsuk körbe. Ezt követően 120°C-os sütőben süssük 5-10 percig.
Második lépés
A szószhoz a halalaplében főzzük ki a sáfrányt majd alacsony hőmérsékleten melegítsük össze a mascarpone-val és ízesítsük sóval.
Harmadik lépés
A nagyobb virágokra szedett brokkolit forrásban lévő vízben főzzük 1 percig, amit lecsepegtetés után vajjal és sóval átforgatva tálaljunk a hal mellé.