Pácolt padlizsánszelet paprikakrémmel
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
1db
nagyobb padlizsán1,5dl
balzsamecet2ek
méz2gerezd
fokhagyma3db
kápia paprika1db
lime leve és reszelt héja1db
chili300g
friss zöldborsóhüvely300g
friss zöldbabextra szűz olívaolaj
cukor
só
Elkészítési lépések
Első lépés
A meghámozott padlizsánt hosszában vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre. A balzsamecetet keverjük el a mézzel, a finomra vágott fokhagymával és egy kevés sóval. Ezzel a páccal kenjük be a padlizsánszeletek felületét.
Második lépés
20 perc elteltével kenjük át újra, majd előmelegített serpenyőben – figyelve arra, hogy a belseje is megpuhuljon – mindkét oldalán süssük meg, miközben a maradék pácot is felhasználva tovább kenegetjük a szeleteket.
Harmadik lépés
Süssük a kápia paprikákat 250°C-os sütőben 10 percig, majd a héját, a csumáját és a magokat távolítsuk el. Ezt követően turmixoljuk krémes állagúra, ízesítsük sóval, cukorral, a lime levével és héjával.
Negyedik lépés
A hüvelyeseket forrásban lévő enyhén sós vízben főzzük 1 percig, majd szűrjük és csepegtessük le. Tálalás előtt olívaolajjal, sóval forgassuk át.