Pácolt padlizsánszelet paprikakrémmel

Pácolt padlizsánszelet paprikakrémmel
Elkészítési idő60 perc
NehézségKönnyű
Adag8

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
1db
nagyobb padlizsán
1,5dl
balzsamecet
2ek
méz
2gerezd
fokhagyma
3db
kápia paprika
1db
lime leve és reszelt héja
1db
chili
300g
friss zöldborsóhüvely
300g
friss zöldbab
extra szűz olívaolaj
cukor

Elkészítési lépések

Első lépés
A meghámozott padlizsánt hosszában vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre. A balzsamecetet keverjük el a mézzel, a finomra vágott fokhagymával és egy kevés sóval. Ezzel a páccal kenjük be a padlizsánszeletek felületét.
Második lépés
20 perc elteltével kenjük át újra, majd előmelegített serpenyőben – figyelve arra, hogy a belseje is megpuhuljon – mindkét oldalán süssük meg, miközben a maradék pácot is felhasználva tovább kenegetjük a szeleteket.
Harmadik lépés
Süssük a kápia paprikákat 250°C-os sütőben 10 percig, majd a héját, a csumáját és a magokat távolítsuk el. Ezt követően turmixoljuk krémes állagúra, ízesítsük sóval, cukorral, a lime levével és héjával.
Negyedik lépés
A hüvelyeseket forrásban lévő enyhén sós vízben főzzük 1 percig, majd szűrjük és csepegtessük le. Tálalás előtt olívaolajjal, sóval forgassuk át.