Nyári tekercs
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
TEKERCSEKHEZ:
8db
főtt, pucolt garnélafarok (hosszában ketté vágva)100g
ananász100g
lilakáposzta100g
répabazsalikom
menta
koriander
200g
csomag rizs cérnametélt (megfőzve)8db
rizslapMÁRTOGATÓSHOZ:
500g
mogyoróvaj0,5dl
szójaszósz1/2
lime leveElkészítési lépések
Első lépés
A mártogatós hozzávalóit egyneműre keverjük.
Második lépés
A tekercsek elkészítéséhez készítsünk elő egy jól bevizezett, majd kicsavart konyharuhát félbe hajtva, kiterítve a konyhapultra, továbbá egy lapos edénybe vizet, amibe belefér a rizslap. Mártsuk a rizslapot a vízbe 2-3 másodpercre. Csepegtessük le, majd terítsük a konyharuhára. A felénk eső részénél kezdjünk rátenni az alapanyagokból. Először 2 fél garnélafarkat, aztán a fűszerekből pár levelet, ananászból, répából, káposztából egy-egy adagot. Végül egy adag cérnametéltet.
Harmadik lépés
Enyhén benedvesített kézzel hajtsuk be a szélét, hogy a tölteléket oldalról tartsa, majd tekerjük fel szorosan. A rizslap pillanatok alatt hozzátapad önmagához. Ismételjük meg a folyamatot a többi rizslappal is.