Marha Jus
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
2000g
marha húsos csont1000g
marhafarokmarhahús formázásából maradt levágott részek
1csokor
kakukkfűZöldségek (opcionális): sárgarépa, zeller, hagyma
vaj
só
Elkészítési lépések
Első lépés
A marha részeket zsírpapírral bélelt tepsin, 150°C-os sütőben 1,5-2 órát sütjük.
Második lépés
A megsült részeket egy nagy fazékba tesszük, a tepsibe odasült részeket hideg vízzel feloldjuk és ráöntjük. Hozzáadjuk a zöldségeket (opcionális). Felengedjük annyi hideg vízzel, ami elfedi, majd lassú tűzön legalább 8 órát főzzük. Leszűrjük, majd ¼ ére redukáljuk.
Harmadik lépés
Felhasználás előtt tetszés szerint ízesíthetjük borral, frissíthetjük friss fűszerekkel. Ízesítés után átszűrjük, majd levesszük a tűzről és még forrón, majdnem jéghideg felkockázott vajjal egyneműre keverjük.