Marha fajitas
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
800g
érlelt marha fartő (4 szeletre vágva)5g
fokhagymapor5g
római kömény10g
piros paprika5g
chipotle paprika0,5g
őrölt fahéj0,5g
szegfűszeg10g
cukor1db
lime leve1db
piros kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)1db
sárga kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)1db
zöld kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)1fej
vörös hagyma (félkarikákra vágva)olaj
só
200g
guacamole100g
cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)200g
20%-os tejföl20g
friss koriander (összeaprítva)4db
tortilla lap (serpenyőben megmelegítve)Elkészítési lépések
Első lépés
A fartő szeleteket a száraz fűszerek és a cukor keverékével alaposan dörzsöljük be és tegyük félre, majd 30 perc elteltével a lime levével egészítsük ki a hús pácolását.
Második lépés
Ezt követően forró serpenyőben, kevés olajon süssük közepes (medium) fokozatig. Tálalás előtt a megsült húst rácsra helyezve pihentessük 3-4 percig.
Harmadik lépés
A hús pihentetése közben pirítsuk meg a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat és a hagymát, ügyelve arra, hogy a paprika roppanós maradjon.
Negyedik lépés
Tálaláshoz a húst rostjaira merőlegesen vágjuk vékony szeletekre.
Ötödik lépés
Végül a serpenyőben átmelegített tortilla lapokat megtöltve a hússzeletekkel, roppanósra pirított paprikával, kiegészítve guacamoleval, cheddar sajttal és tejföllel, apróra vágott friss korianderrel megszórva tálaljuk.