Marha fajitas

Marha fajitas
Elkészítési idő50 perc
NehézségKözepes
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
800g
érlelt marha fartő (4 szeletre vágva)
5g
fokhagymapor
5g
római kömény
10g
piros paprika
5g
chipotle paprika
0,5g
őrölt fahéj
0,5g
szegfűszeg
10g
cukor
1db
lime leve
1db
piros kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)
1db
sárga kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)
1db
zöld kaliforniai paprika (vékony csíkokra vágva)
1fej
vörös hagyma (félkarikákra vágva)
olaj
200g
guacamole
100g
cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)
200g
20%-os tejföl
20g
friss koriander (összeaprítva)
4db
tortilla lap (serpenyőben megmelegítve)

Elkészítési lépések

Első lépés
A fartő szeleteket a száraz fűszerek és a cukor keverékével alaposan dörzsöljük be és tegyük félre, majd 30 perc elteltével a lime levével egészítsük ki a hús pácolását.
Második lépés
Ezt követően forró serpenyőben, kevés olajon süssük közepes (medium) fokozatig. Tálalás előtt a megsült húst rácsra helyezve pihentessük 3-4 percig.
Harmadik lépés
A hús pihentetése közben pirítsuk meg a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat és a hagymát, ügyelve arra, hogy a paprika roppanós maradjon.
Negyedik lépés
Tálaláshoz a húst rostjaira merőlegesen vágjuk vékony szeletekre.
Ötödik lépés
Végül a serpenyőben átmelegített tortilla lapokat megtöltve a hússzeletekkel, roppanósra pirított paprikával, kiegészítve guacamoleval, cheddar sajttal és tejföllel, apróra vágott friss korianderrel megszórva tálaljuk.