Malacfülsaláta

Malacfülsaláta
Elkészítési idő10 óra
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
400g
malacfül
Ízesítéshez
1db
citromnád (megroppantva)
1cm
gyömbér
2gerezd
fokhagyma
0,5dl
almaecet
1db
chili
2db
babérlevél
10szem
feketebors
Dresszinghez
1ek.
pirított szezámmagolaj
1ek.
méz
2db
lime leve és reszelt héja
Salátához
8db
bébi pak choi
1db
sárga kaliforniai paprika
1db
piros kaliforniai paprika
20g
korianderzöld
30g
pirított földimogyoró

Elkészítési lépések

Első lépés
Helyezzük a malacfüleket egy fazékba, és adjuk hozzá az ízesítő alapanyagokat, majd engedjük fel annyi vízzel, ami ellepi. Főzzük kb. 40-60 perc alatt puhára.
Második lépés
A megfőtt, főzőlében kihűlt és lecsöpögtetett malacfüleket – egy lapos edényt használva – fektessük szorosan egymásra és lesúlyozva tegyük egy éjszakára hűtőbe. Tálalás előtt, lehetőleg szeletelőgéppel, szeleteljük fel vékonyan.
Harmadik lépés
A salátához a levelekre szedett bébi pak choi-t, a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát keverjük össze a durvára vágott koriander zölddel és a pirított földimogyoróval, végül tálalás előtt forgassuk össze a dresszinggel, melyhez 0,5 dl vízben keverjük egyneműre a szezámmagolajat, a mézet és a lime levét, illetve reszelt héját. Sózzuk ízlésünk szerint.