Malacfülsaláta
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
400g
malacfülÍzesítéshez
1db
citromnád (megroppantva)1cm
gyömbér2gerezd
fokhagyma0,5dl
almaecet1db
chili2db
babérlevél10szem
feketeborssó
Dresszinghez
1ek.
pirított szezámmagolaj1ek.
méz2db
lime leve és reszelt héjasó
Salátához
8db
bébi pak choi1db
sárga kaliforniai paprika1db
piros kaliforniai paprika20g
korianderzöld30g
pirított földimogyoróElkészítési lépések
Első lépés
Helyezzük a malacfüleket egy fazékba, és adjuk hozzá az ízesítő alapanyagokat, majd engedjük fel annyi vízzel, ami ellepi. Főzzük kb. 40-60 perc alatt puhára.
Második lépés
A megfőtt, főzőlében kihűlt és lecsöpögtetett malacfüleket – egy lapos edényt használva – fektessük szorosan egymásra és lesúlyozva tegyük egy éjszakára hűtőbe. Tálalás előtt, lehetőleg szeletelőgéppel, szeleteljük fel vékonyan.
Harmadik lépés
A salátához a levelekre szedett bébi pak choi-t, a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát keverjük össze a durvára vágott koriander zölddel és a pirított földimogyoróval, végül tálalás előtt forgassuk össze a dresszinggel, melyhez 0,5 dl vízben keverjük egyneműre a szezámmagolajat, a mézet és a lime levét, illetve reszelt héját. Sózzuk ízlésünk szerint.