Makói hagymával töltött burgonya - Jóízű Magyarország

Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
4db
közepes sárga héjú burgonya100g
vaj2ág
kakukkfűTÖLTELÉKHEZ:
200g
hagymakrém (konfitált hagymából)40g
ropogós pancetta (pirítva, apróra vágva)50g
reszelt sajt (pl. comté, cheddar)50g
lilahagyma saláta (ecettel, sóval marinálva)MÁRTÁSHOZ:
200g
makói hagyma100ml
fehérbor50g
fokhagyma400ml
tejszín100g
vajkakukkfű
TÁLALÁSHOZ:
lyoni hagyma (vékonyra szeletelve, lesózva, kinyomkodva majd rizslisztbe forgatva, 160 fokos olajban aranybarnára sütve)
Elkészítési lépések
Első lépés
A burgonyát héjában, vajban és kakukkfűvel konfitáljuk 150 °C-on kb. 40–50 percig.
Második lépés
Félbevágjuk, belsejét kikanalazzuk.
Harmadik lépés
A krumpliból kivett részt hagymakrémmel és pancettával elkeverjük, visszatöltjük.
Negyedik lépés
Reszelt sajttal megszórjuk, sütőben rápirítunk.
Ötödik lépés
A mártáshoz a hagymákat a vajon óvatosan megpirítjuk, majd fehérborral szárazra forraljuk. Felöntjük a tejszínnel, turmixoljuk, ha kell az állagát és sóját beállítjuk.
Hatodik lépés
Tálaláskor lilahagyma salátát és lyoni hagymát teszünk a tetejére.