Lazac wellington

Lazac wellington
Elkészítési idő80 perc
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
700g
lazacfilé (bőr nélkül, szálkátlanítva)
50g
nagy szemű só
50g
kristálycukor
1db
lime
150g
ördögszekérgomba (apró kockákra vágva)
1nagy csokor
friss petrezselyem (finomra vágva)
6szelet
pármai sonka
1csomag
vajas tészta
50g
vaj
frissen őrölt feketebors
Gombasaláta
1csomag
barna shimejii gomba
1csomag
fehér shimejii gomba
1dl
fehérborecet
30g
cukor
10g
1kis csokor
francia petrezselyem levelei

Elkészítési lépések

Első lépés
A lime héját lereszeljük, összekeverjük a sóval és a cukorral. Egy kis tepsi aljába szórjuk a keverék felét, ráfektetjük a lazacot és megszórjuk a keverék másik felével. 2 órára hűtőbe tesszük. Hűtőből kivéve leöblítjük, leszárítjuk.
Második lépés
A csiperkét vajon megpirítjuk, majd krémesre turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az ördögszekér gombát jól megpirítjuk vajon és a petrezselyemmel együtt a gombapéphez keverjük.
Harmadik lépés
Egymást 1-2 cm-re fedve két soron lefektetjük a sonka szeleteket, elterítjük rajta a gombakeveréket.
Negyedik lépés
A lazacfilét hosszában ketté vágjuk, egymásra fordítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. Ráhelyezzük a gombapépre, és szorosan feltekerjük, hogy a sonka jól körbe ölelje.
Ötödik lépés
Rátesszük a kiterített vajas tésztára, becsomagoljuk, zsírpapírral borított tepsire helyezzük. Kikevert tojással megkenjük, hústűvel megszurkáljuk. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt angolosra sütjük.
Hatodik lépés
A salátához 1 dl vízzel kiforraljuk az ecetet, sót, cukrot, és a még forró lébe szórjuk a gombákat. Legalább 1-2 órán át hagyjuk összeérni. Tálaláskor lecsepegetetjük és a petrezselyemmel keverve tálaljuk.