Kovászosuborka-leves Dalnoki Bencétől

Kovászosuborka-leves Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő35 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
600g
kovászos uborka
200ml
kovászosuborka-lé
400g
kígyóuborka
100ml
olívaolaj
kapor (ízlés szerint)
petrezselyem (ízlés szerint)
víz (szükség szerint)
só (ízlés szerint)
DÍSZÍTÉSHEZ:
2db
kígyóuborka
2db
zöldalma
1csokor
koriander
100ml
petrezselyemolaj

Elkészítési lépések

Első lépés: előkészítés
A kovászos uborkát és a kígyóuborkát hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Aprítsuk fel a kaprot és a petrezselymet.
Második lépés: leves elkészítése
Tegyük a kovászos uborkát, a kovászos uborka levét, a kígyóuborkát, az olívaolajat, a kaprot és a petrezselymet egy turmixgépbe vagy egy nagy tálba. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben turmixolható legyen. Turmixoljuk simára az egészet. Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval ízlés szerint. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet a kívánt állag eléréséhez.
Harmadik lépés: díszítés előkészítése
A kígyóuborkát és a zöldalmát vágjuk vékony szeletekre. A koriandert apróra vágjuk.
Negyedik lépés: tálalás
Öntsük a levest tálkákba. Díszítsük a tetejét kígyóuborka szeletekkel, zöldalma szeletekkel és aprított korianderrel. Csorgassunk egy kevés petrezselyemolajat a tetejére.
Ötödik lépés: további tippek
Ha a leves túl sűrű, bátran adjunk hozzá több vizet vagy kovászos uborka levet. A levest előre is elkészíthetjük, és tálalás előtt hűtőben tárolhatjuk, hogy hidegen tálaljuk.