Káposztaleves

Káposztaleves
Elkészítési idő4 óra
NehézségKönnyű
Adag8

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
1kisebb fej
(kb. 1 kg) lila káposzta
1kisebb fej
(kb. 1 kg) fejes káposzta
2g
római kömény
1g
őrölt koriander
250ml
tejföl-helyettesítő
1db
citrom
1l
zöldségalaplé
5szál
újhagyma
friss koriander
szőlőmagolaj

Elkészítési lépések

Első lépés
A káposztákat egészben, fóliába csomagolva 140°C-os sütőben 3-4 óra alatt süssük meg.
Második lépés
Az újhagyma fehér részét római köménnyel és korianderrel ízesítve, kevés olajon pároljuk meg, majd a feldarabolt lila káposztával együtt turmixoljuk krémesre. Amennyiben szükséges már krémesítés közben adjunk hozzá zöldségalaplevet.
Harmadik lépés
Ezt követően főzzük fel a tejföl-helyettesítővel és ízlés szerinti zöldségalaplével, az ízesítést pedig sóval, citromlével, fűszerekkel fejezzük be. Végül a fejes káposztát vágjuk cikkekre, és forró olajon mindkét oldalán jól pirítsuk meg.
Negyedik lépés
Tálaláskor öntsük a megpirított fejes káposzta cikk köré a levest, amit szórjunk meg friss korianderrel és karikára vágott újhagyma zölddel.