Hal velouté

Hal velouté
Elkészítési idő90 perc
NehézségKözepesen nehéz
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
500g
hal - csont, fej, úszók
1db
édeskömény
1kis csokor
petrezselyem szára
1/2db
citrom
30g
liszt
40g
vaj

Elkészítési lépések

Első lépés
Az alapléhez a halaprólékot 1 l hideg vízben édesköménnyel, petrezselyemszárral és citrommal főzni kezdjük. Felforrástól számított 10 percet főzzük, majd leszűrjük.
Második lépés
Egy másik kis lábasban felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel. Közepes lángon hevítjük, közben simára keverjük. Jól áthevítjük, felengedjük 600 ml halalaplével, sózzuk, majd alaposan kiforraljuk.
Harmadik lépés
Tálalás előtt átszűrjük és kívánt sűrűségűre hígítjuk az alaplével.