Grill padlizsánkrém Dalnoki Bencétől

Grill padlizsánkrém Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő100 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
6db
padlizsán
2dl
olívaolaj
2db
tojássárgája
2fej
fokhagyma
2evőkanál
mustár
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
kecskesajt

Elkészítési lépések

Első lépés: padlizsán grillezése
Melegítsd elő a grillt vagy a grillsütőt közepes-magas hőfokra. Mosd meg a padlizsánokat és szúrd meg őket néhány helyen villával, hogy a gőz távozhasson. Helyezd a padlizsánokat a grillre és süsd őket, amíg a héjuk fekete és hólyagos nem lesz, és a belsejük teljesen megpuhul. Ez kb. 20-30 percig tarthat. A fokhagymákat csomagold alufóliába és süsd vajpuhára. Ha elkészültek, helyezd őket egy tálba és fedd le fóliával vagy egy fedővel, hogy a gőz segítse a héjuk könnyebb eltávolítását. Hagyd állni kb. 10-15 percig.
Második lépés: fokhagyma előkészítése
Amíg a padlizsánok pihennek, pucold meg a fokhagymát és zúzd össze a gerezdeket.
Harmadik lépés: padlizsán húsa
Miután a padlizsánok kissé kihűltek, hámozd le a fekete héjukat, és kanalazd ki a puha belsőt egy tálba. Vágd rusztikus darabokra a padlizsán húsát. Hagyd a felesleges folyadékot lecsepegni egy szűrőben.
Negyedik lépés: krém elkészítése
Egy nagy tálban keverd össze a padlizsán húsát, a zúzott fokhagymát, a tojássárgákat, a mustárt és a citrom levét. Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy emulziót képezz. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
Ötödik lépés: hűtés és tálalás
Hűtsd a krémet legalább egy órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálald friss kenyérrel, pirítóssal vagy zöldségekkel, kecskesajttal.