Garnéla 3-féle technológiával

Garnéla
Elkészítési idő50 perc
NehézségKözepes
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
GRILLEN:
800g
egész garnéla
8-10db
nyárs (vízben áztatva)
5-6gerezd
fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
1kis csokor
petrezselyem
1dl
extra szűz olívaolaj
PIRÍTVA:
2gerezd
fokhagyma (finomra vágva)
50g
vaj
MARINÁLVA (ceviche alap):
600g
pucolt garnélafarok (1 cm-es darabokra vágva)
4db
friss lime leve

Elkészítési lépések

Grillen
A garnélákat a hátukon hosszában megnyitjuk és kitisztítjuk. Keverjük össze a fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet kevés sóval és az olajjal. A nyársakra húzzuk fel a garnélákat, majd forró faszenes grillen süssük meg. Addig süssük, amíg a húsuk ki nem fehéredik. Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajos keverékkel.
Pirítva
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd elkezdjük megpirítani rajta a fokhagymát. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a garnélákat. Magas hőfokon pirítjuk amíg a garnélák a középső részükig ki nem fehérednek. Megsózzuk, és tálaljuk.
Marinálva (ceviche alap)
A garnélákat egy tálban összeforgatjuk a limelével. Legalább 20 percre hűtőbe tesszük. A darabok méretétől függően akár két óra is szükséges lehet amíg üvegesről teljesen kifehéredik, részben kipirosodik. Tálalhatjuk cevicheként befejezve is.