Füstölt pisztráng Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
FÜSTÖLT HAL:
4db
pisztrángfilé200g
cukor300g
durva szemű sóBURGONYASALÁTA:
500g
apró szemű újburgonya4db
tojássárgája300g
szőlőmag- vagy napraforgóolaj100g
vászolyi krémsajt50g
újhagyma20g
citromlé1tk
dijoni mustársó és bors
MARINÁLT HAGYMA:
2db
lilahagyma30g
cukor60g
10 %-os ételecet90g
víz2g
sóElkészítési lépések
Pisztráng:
A cukrot és a sót összekeverjük, és beletemetjük a pisztrángfiléinket bőrével együtt úgy, hogy minden oldalról érintkezzen a sós cukros keverékkel. Fél órán át, visszahelyezzük a hűtőszekrénybe, ha letelt az idő hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd leitatjuk. Az így teljesen száraz pisztráng filéket füstölőbe helyezzük, és fél órán át langyos bükkfafüstön füstöljük. A bőrét lehúzzuk és szép szeletkéket vágunk belőle.
Burgonyasaláta:
A burgonyasalátához a burgonyát alaposan megsikáljuk, sós vízben héjastul puhára főzzük. Ha megfőtt, kihűtjük, és felkarikázzuk. A citromlevet a mustárral és a tojássárgájákkal elkeverjük, majd szépen lassan folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat. Az így készült majonézt sóval, borssal és vászolyi krémsajttal ízesítjük. Ebbe a majonézbe keverjük a felkarikázott burgonyát, olyan óvatosan, hogy ne törjük össze a burgonyaszeletkéket. Az újhagymát hajszálvékonyra karikázzuk, és ezt frissen hozzákeverjük, illetve a zöld részével díszítjük a salátát.
Marinált hagyma:
A lilahagymából cikkeket vágunk, közben felforraljuk az ecetet a cukorral és vízzel, ha felforrt, ráöntjük a lilahagymára, lefóliázzuk és kihűtjük.