Füstölt libamell édesburgonya-salátával
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
1db
(kb. 300 g-os) hízott libamell2-3szál
kakukkfű2-3db
édesburgonya1db
gránátalma100g
dió150g
mizuna salátakeverék0,7dl
extra szűz olívaolaj0,3dl
málnaecet20g
barna cukor1evőkanál
mustármagcseresznyefa forgács
só
Elkészítési lépések
Első lépés
A libamellet áztassuk 24 órán át 4 %-os sóoldatban, majd a nedvességet leszárítva, kakukkfűvel cseresznyefa forgácson füstöljük 20 percig.
Második lépés
Ezt követően – amennyiben van rá lehetőségünk – vákuum zacskózzuk és dermesszük hűtőben 3-4 órán keresztül. Míg libamellünk a hűtőben pihen, főzzük meg héjában az édesburgonyát, hámozzuk meg a gránátalmát, és pirítsuk meg a diót.
Harmadik lépés
Az olajból, málnaecetből és barna cukorból kevés só hozzáadásával, egyneműre keverve készítsünk vinaigrette-et.
Negyedik lépés
A meghámozott édesburgonyát kockázzuk fel, és forgassuk össze az imént elkészített dresszinggel, illetve az 1 evőkanálnyi, előzőleg megfőzött mustármaggal.
Ötödik lépés
Ezután, de közvetlenül tálalás előtt, óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a salátakeveréket is, majd szórjuk meg gránátalmával és dióval. Végül egészítsük ki tányérunkat a hideg, szeletelőgép segítségével 1 mm-esre vágott, leheletnyi libamell szeletekkel.