Finomfőzelék

Finomfőzelék
Elkészítési idő45 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
1csokor
friss zsenge sárgarépa
2fej
karalábé
150g
cukorborsó vagy zsenge zöldborsó
1db
közepes brokkoli
1kis csokor
petrezselyemzöld
100g
burgonya
50g
vaj
2dl
tej

Elkészítési lépések

Előkészítés
Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd a sárgarépát és a karalábét vágjuk hasábokra, a brokkolit szedjük virágokra, a burgonyát pedig kockázzuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk finomra.
Elkészítés
Egy fazékban forraljunk fel 1,5 liter vizet és sózzuk meg. A forrásban lévő sós vízben kezdjük el a feldolgozott zöldségek blansírozását. Ezt a műveletet fajtánként (a répát és a karalábét 1,5-1,5 percig, a brokkolit és a zöldborsót 1-1 percig) végezzük. Ezt követően a kockára vágott burgonyát öntsük fel annyi blansírozásból megmaradt lével, ami ellepi és ebben főzzük puhára, majd pürésítsük teljesen egyneműre. A pürét ízlésünk szerint hígítsuk tejjel és sózzuk. Az így kapott alapban melegítsük át a zöldségeket és végül adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet is. Tálalás előtt vajjal montírozzuk.