Eperleves Dalnoki Bencétől

Eperleves Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő30 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
2kg
földi eper
300ml
Prosecco
1db
vaníliarúd
100g
cukor
100g
bazsalikom
3db
lime
50g
gyömbér

Elkészítési lépések

Első lépés
A cukorból, proseccoból és vaníliából cukorszirupot főzünk, addig forraljuk ameddig nagyjából a felére nem forr vissza.
Második lépés
Ekkor hozzáadjuk a gyömbért, a bazsalikomot, a lime héját és magát a darabolt epret is. Az egész keveréket forrástól számított 10 percet főzzük, majd lefóliázzuk és egy órát állni hagyjuk.
Harmadik lépés
Ha letelt a pihenési idő finom szűrőn átszűrjük, a lime levével beállítjuk a savasságát. Friss eperrel, friss bazsalikommal és olívaolaj cseppekkel tálaljuk.