Chorizo taco

Chorizo taco
Elkészítési idő50 perc
NehézségKözepes
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
800g
darált sertéshús
6gerezd
fokhagyma (finomra vágva)
10g
füstölt paprika
10g
piros paprika
10g
szárított chipotle paprika
5g
római kömény
0,5dl
olaj
100g
friss rögös fehér sajt
200g
retek (felkockázva)
30g
koriander (összeaprítva)
2db
jalapeno paprika (felkarikázva)
1fej
lila hagyma (finomra vágva)
1-2db
lime (cikkekre vágva)
8db
tortilla lap

Elkészítési lépések

Első lépés
A finomra vágott fokhagymát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá a darált húst és így pirítsuk tovább addig amíg a hús kifehéredik.
Második lépés
Ezt követően engedjük fel kevés vízzel és fűszerezzük a szárított paprikákkal, római köménnyel és sóval. Többször lepirítva, kevés vízzel újra és újra felengedve nagyjából 1 óra alatt főzzük készre a húst.
Harmadik lépés
A főzés végén – ízlés szerint – ráfűszerezhetünk.
Negyedik lépés
Tálaláskor a tortilla lapokat serpenyőben átpirítjuk, megtöltjük egy-egy adag raguval, melyre ráhalmozzuk a kiegészítőket, a sajtot, a felkockázott retket, felkarikázott jalapeno paprikát és finomra vágott lila hagymát. Végül megszórjuk aprított korianderrel. Fogyasztás előtt lime levet facsarunk rá.