Benedict tojás
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
12szelet
szívsonka12db
friss tojás6db
mini hamburger zsemle (félbe vágva)0,1dl
ecet1dl
fehérborecet1fej
salottahagyma (finomra vágva)cajun bors
0,5db
citrom leve4db
tojássárgája200g
vajsó
Elkészítési lépések
Első lépés
Egy serpenyőben pirítsuk meg először a szívsonka szeleteket, majd annak kisült zsiradékán a félbevágott hamburger zsemléket is.
Második lépés
Egy lábasban gyöngyözésig melegítsünk 0,5-1 liter vizet, adjuk hozzá az ecetet és keverjük meg alaposan, hogy erős örvény keletkezzen benne. Óvatosan eresszünk ennek az örvénynek a közepébe egy kis tálba előre felütött egész tojást és főzzük 3-4 percig majd szűrőkanállal emeljük ki. Készítsük el így az összes tojást.
Harmadik lépés
Kevés vízben és fehérborecetben, cajun borssal pároljuk a finomra vágott hagymát addig, amíg épphogy marad rajta folyadék. Ezt követően szűrjük le és az így kapott redukciót keverjük össze a citromlével.
Negyedik lépés
Olvasszuk fel a vajat, de ne forraljuk csak tartsuk melegen. Habüstben keverjük össze a redukciót a tojássárgákkal és kevés sóval, majd gyöngyöző vízfürdő felett habosítsuk ki.
Ötödik lépés
Végül fokozatosan csorgatva, habverővel keverve adjuk hozzá a vajat is. Tálaláskor helyezzük a pirított zsemlékre a sonkát, rá a tojást, végül öntsük le a mártással.