Bébicsirke kukoricavariációkkal
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
BÉBICSIRKE:
4db
bébicsirke10ág
friss kakukkfűkukoricacsíra-olaj
só
PULISZKA:
500g
kukoricadara5dl
tej50g
vaj20g
reszelt Grana Padanosó
PIRÍTOTT KUKORICA:
120g
bébikukoricavaj
KUKORICASALÁTA:
200g
kukoricakonzerv (lecsöpögtetve)20g
jalapeno paprika (apró kockákra vágva)1csepp
almaecetextra szűz olívaolaj
só
Elkészítési lépések
Első lépés
A csirkéket kívül belül sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Lábaikat összekötjük, nyakuknál hústűvel összetűzzük a bőrt, hogy a hasüreget zárjuk. Tepsin 210°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a tűt és a kötözést, meglocsolgatjuk a saját levével.
Második lépés
A kukoricadarát sós tejben, kevés vízzel felöntve krémesre főzzük. Vajjal, Grana Padanóval ízesítjük.
Harmadik lépés
A bébikukoricákat 1 percig forrásban lévő vízen főzzük, majd lecsöpögtetés után vajban átpirítjuk.
Negyedik lépés
A hozzávalókat összekeverjük, 1-2 órán át hagyjuk az ízeket összeérni.