Bébicsirke kukoricavariációkkal

Bébicsirke kukoricavariációkkal
Elkészítési idő90 perc
NehézségKözepes
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
BÉBICSIRKE:
4db
bébicsirke
10ág
friss kakukkfű
kukoricacsíra-olaj
PULISZKA:
500g
kukoricadara
5dl
tej
50g
vaj
20g
reszelt Grana Padano
PIRÍTOTT KUKORICA:
120g
bébikukorica
vaj
KUKORICASALÁTA:
200g
kukoricakonzerv (lecsöpögtetve)
20g
jalapeno paprika (apró kockákra vágva)
1csepp
almaecet
extra szűz olívaolaj

Elkészítési lépések

Első lépés
A csirkéket kívül belül sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Lábaikat összekötjük, nyakuknál hústűvel összetűzzük a bőrt, hogy a hasüreget zárjuk. Tepsin 210°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a tűt és a kötözést, meglocsolgatjuk a saját levével.
Második lépés
A kukoricadarát sós tejben, kevés vízzel felöntve krémesre főzzük. Vajjal, Grana Padanóval ízesítjük.
Harmadik lépés
A bébikukoricákat 1 percig forrásban lévő vízen főzzük, majd lecsöpögtetés után vajban átpirítjuk.
Negyedik lépés
A hozzávalókat összekeverjük, 1-2 órán át hagyjuk az ízeket összeérni.