Tuti téli koktélok

Olvasási idő : 4 Perc
Tuti téli koktélok

A koktélok nem ismernek határokat: nyári slágerként szerettünk beléjük, de télen is készek felforrósítani a hangulatot! Fűszeresen, melegen, és akár alkohol nélkül is a hozzájárulnak a téli varázs élményéhez. A forralt boron és a puncson túl is van élet: ittál már forralt gint, Hot Aperolt vagy glöggöt? Cikkünkben bevált téli koktél és moktél recepteket mutatunk be. 

Hot Sarti
A Sarti, e népszerű, pink színű aperitif a szicíliai vérnarancs, a mangó és a maracuja ízeivel hívogat: nyáron jeges spritzként, télen pedig forró almalével, fehérborral, fahéjjal és egy csipetnyi vaníliával kombinálva biztosan hozza az itáliai dolce vita érzését. 

Hot Aperol
A klasszikus Aperol Spritz idén is nagyot ment a meleg évszakokban, de az Aperol koktéloktól télen sem kell elbúcsúznunk: szóda helyett forró vízzel és narancslével keverjük össze a likőrt, és az elmaradhatatlan narancsszelettel díszítve kínáljuk.  

Forralt gin

Az almalével elkevert gint fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizssal ízesítjük, majd felmelegítjük és fahéjrúddal kínáljuk. A hagyományos forralt bor modern alternatívája a markánsabb ízek kedvelőinek. Alkoholmentes gin használatával sofőrbarát moktélt kapunk. 

Hot Toddy
A skótok téli italát eredetileg a megfázás kúrálására kortyolgatták. A Hot Toddy egy forró ital, melyet az évszázados recept alapján whiskyből, forró vízből, mézből és citromléből készítenek. Igazi lélekmelegítő fagyos napokon. 

Espresso Martini
Téli lakomák lefojtására tökéletes írként szolgál a vodkából, frissen főzött eszpresszóból és kávélikőrből mixelt élénkítő koktél. Az Espresso Martini egy téli éjszaka nyitányaként garantáltan felpörgeti a bulit. Alkoholmentes változatában alkoholmentes vodka szerepel, míg a kávélikőrt kávészirup helyettesíti. 

Áfonyás Rosemary Bennet
Ha egy édes-fanyar, bogyós gyümölcsös koktélra vágynál, az Áfonyás Rosemary Bennet, a gin, az áfonyalé, a citromlé és rozmaringszirup mámorító mixe a Te italod. Áfonyaágyon, romaringággal díszítve tálaljuk ezt a téli ízvilágú aperitifet. 

Glögg

A glögg a skandinávok bivalyerős forralt bora: a vörösbor mellett pálinka és mandulalikőr gondoskodik a belső melegítésről, szegfűszeggel, fahéjjal, kardamommal, rózsaborssal fűszerezik, és gyümölccsel, mazsolával és mandulával „bélelve” kínálják. Ha azonban az alkoholokat narancslével helyettesítjük, a száraz januárban is megállja a helyét.


A cikk az MPulse Magazin itt található írásának feldolgozása.