Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Felelősség

meat-in-sink-620x250

Felelősség

Az EU-s és nemzeti jogszabályokban megfogalmazott követelmények minden olyan vállalkozás esetén alkalmazandók, ahol élelmiszert előállítanak, feldolgoznak és kereskednek vele:

  • Élelmiszergyártók
  • Élelmiszeripari logisztikai vállalkozások
  • Élelmiszert forgalmazó kis- és nagykereskedők
  • Vendéglátó ipari vállalkozások (éttermek, büfék, termelő konyhák)

Az élelmiszeripari vállalkozásoknak meg kell felelniük valamennyi Európai Uniós és magyar jogszabálynak is. Többek között ilyen például a higiéniai ellenőrzés, a hűtőlánc alkalmazása és fenntartása és a HACCP alapelveik alkalmazása is.

Felhívjuk a figyelmüket hogy a HACCP rendszer illetve EU-s és nemzeti előírások megfelelő alkalmazása függ az Önök élelmiszeripari vállalkozásának méretétől.

A honlapon található információkat gondosan gyűjtöttük össze, azonban a METRO nem tud garanciát vállalni azok teljességéért és helyességéért.

Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön vállalkozására a honlapon nem említett egyéb élelmiszerbiztonsági szabályok is vonatkozhatnak. Ezért javasoljuk, hogy tájékozódjon ezekről az információkról is!

További jogi információt ITT talál!

  • Kivonatos jogszabálygyűjtemény kereskedőknek
  • Kivonatos jogszabálygyűjtemény vendéglátosoknak