A gasztronómiában zajló gasztroforradalom lassan, de biztosan begyűrűzött a közétkeztetésbe is: ma már a nagyobb közösségek étkeztetéséről gondoskodó konyhák is vendégekként kell, hogy tekintsenek a szolgáltatásaikat igénybe vevőkre. A mai vendégek alapelvárása márpedig nem más, mint a biztonságos és egészséges élelmiszerek fenntartható fogyasztása. A METRO nemcsak arról gondoskodik, hogy visszakövethető forrásból származó, magas minőségű és nagy kiszerelésű alapanyagokat használhassanak a kantinok konyhái, hanem arról is, hogy ezekkel az alapanyagokkal a lehető legkevesebb tennivalója legyen az elfoglalt személyzetnek.
Ha a közétkeztetés vonzó alternatíva lesz széles tömegek számára, azzal a fenntarthatóság felé is teszünk egy nagy lépést, hiszen a vendéglátás e szegmense különösen jól tervezhető, kevesebb csomagolóanyag-felhasználást igényel, és a pazarlás visszaszorítására is kiváló módszerekkel rendelkezik. Tegyük együtt a közétkeztetést közkedveltté! Jó gyakorlatok terjesztésével, az ágazatban dolgozók részére indított továbbképzésekkel és minőségi, visszakövethető, nagy kiszerelésű alapanyagokkal segítjük e törekvést.
METRO Kantin megoldásainkkal az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny helyszínén találkozhatsz, melyet a kiállítás ideje alatt március 5-7. között rendeznek a Hungexpo „A” pavilonjában, a Versenyhelyszínen.