A 2023. októberi elődöntőket követően 12 csapat jutott a döntőbe, amely március 5-6-7-én, szakmai programokkal kiegészítve, a SIRHA Budapest kiálltás nyitvatartási idejében látogathatóan zajlik.
Minden nap 4 csapat versenyez majd, munkájukat 4 fős konyhai zsűri és 12 fős kóstoló zsűri értékeli.
A versenyzőknek 4 óra alatt a megadott, kötelező alapanyagok felhasználásával 30 adag, 3 fogásos, húsmentes felnőtt menüt kell elkészíteniük.
A verseny háziasszonya Mautner Zsófia.
A versenyeket követően 15:00-17:00 között szakmai programokkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel várják az érdeklődőket a helyszínen:
Március 5. 15:00-17:00-ig:
Menza volt, van, és milyen lesz? címmel kerekasztal beszélgetés zajlik, amivel párhuzamosan a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban jelenleg is megtekinthető „Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben” című időszaki kiállítás legfontosabb tablóit is bemutatjuk.
Moderátor: a népszerű Antal Emese dietetikus, szociológus
Kovácsné Báti Anikó néprajzkutató indító előadása az MTA BTK Néprajztudományi Intézete és az OGYÉI közös kutatását és a kiállítást mutatja be, eddig kevésbé figyelembe vett nézőpontokból.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Dávid-Dobos Zsófia vezető dietetikus – Hungast csoport
Hatolkai Máté cégvezető Kalória Kft Gödöllő
Dr. Habil. Forgács Attila gasztropszichológus, egyetemi tanár, PhD, Dr.
Habil Lugasi Andrea BGE dékán, egyetemi tanár, PhD
Víghné Sági Katalin dietetikus a Budafoki Református Gyülekezet főzőkonyha vezetője
Zentai Andra főosztályvezető NNGYK
Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke
Március 6. 15:00-17:00-ig:
Fenntartható Közétkeztetés címmel Szőllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző nyitóelőadása után kerekasztal beszélgetés zajlik, az előző nap szakmai programjához kapcsolódva a ma és a jövő menzája a fenntarthatóság oldaláról kerül terítékre. Kitekintést kapunk a nemzetközi helyzetre, szó lesz a hazai viszonyokról, a halaszthatatlan feladatokról, és lehetőségekről.
Moderátor: Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke
A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Dr. Böröcz Lajos főtitkár, VIMOSZ (PLANET EAT)
Dr. Diófási-Kovács Orsolya egyetemi adjunktus PhD
Dr. Farkas István a Magyar Természetvédelmi Szövetség társelnöke
Dr. Kasza Gyula PhD egyetemi tanár, a Nébih Maradék nélkül programjának vezetője
Miskolci István ügyvezető, NÉGYOSZ
Molnár-Füle Gabriella kutató
Sárga Diána dietetikus, NESTLÉ
Páger Zsolt üzletfejlesztési igazgató Hungast csoport, a KÖZSZÖV alelnöke
Március 7. 15:00:
A KÖSZ 2023-2024 döntő eredményhirdetése, a díjak, különdíjak átadása.
Helyszín: A pavilon, Versenyhelyszín
További információt IDE KATTINTVA találsz.