Az Ön Internet Explorer böngészője elavult.
Telepítsen egy újabb böngészőt, mely biztonságosabb és gyorsabb.

Reggeli a világ körül

A nap első étkezése országonként olyannyira eltérő, mint ahogyan azok kultúrája vagy nemzeti konyhája. Egyes országokban egy komplett menüsort szolgálnak fel, másokban mindez csupán egy kis péksütemény.

Tudta-e?

A reggelizési szokások Európa szerte is igen változatosak. A legkiadósabb reggelit Angliában találjuk, ahol a teljes menüsor három fogásból áll. Először fogyasztják a gyümölcsöt és a gabonapelyhet, mely utóbbi lassan átveszi a zabkása helyét. Ezt követi a tojás (lágy tojás, tükörtojás vagy omlett), a virsli, a bacon, esetenként némi zöldség, a sült bab vagy a röszti és végül a pirítós és a narancslekvár.

Oroszországban szintén a kiadós reggeli a favorit. Itt zabkását és tojást szolgálnak fel, de gyakran virslit, sült krumplit, káposztát, uborkát és gombát is. És végül ott vannak a kis palacsintácskák, a blini-k és a pirogok, melyek töltött édes tésztabatyucskák.

Skandináviában és Közép- és Kelet-Európa nagy részén a reggeli legfőképp pékáruból áll, amelyet lekvárral, felvágottal vagy sajttal szolgálnak fel, de a müzli, a gyümölcs, a főtt tojás és a joghurt is igen népszerű.

A mediterrán reggeli egy könnyed változat. Sokszor egy kis péksütemény is elég, ami Franciaországban a croissant, Olaszországban az édes briós, Spanyolországban pedig a churros.

Az amerikai reggeli is meglehetősen bőséges, ahol vagy az édes palacsintát és édes bundáskenyeret választják vagy egy kiadós tálat, amelyen császárszalonnát, virslit és tojást találunk sült krumplival.

Dél-Amerikában a reggeli a legtöbb esetben hasonló az Európában megszokotthoz: kenyér és felvágott, sajt és lekvár, de természetesen megtalálhatóak itt is a hagyományos meleg ételek, mint a sült banán, az édesburgonya és a zöldséglevesek. 

 

Ázsiában szintén népszerűek a levesek a nap első étkezésére, és gyakran fogyasztanak rizst és halat is.

 
További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás