élelmiszer allergének

HACCP

Az élelmiszerallergia az immunrendszernek egy olyan betegsége, mely során bizonyos összetevők szervezetbe jutása során az immunrendszer az összetevőt károsnak ítéli meg, és ezért válaszul olyan anyagokat kezd termelni, mellyel igyekszik a szervezetet megóvni a károsnak ítélt összetevőtől. Ezek a reakciók allergiás tünetek formájában jelentkeznek, a légző rendszer, az emésztőrendszer, vagy a szív és érrendszer működésének zavarát okozva.

Az ételallergiások száma - pl. glutén érzékenyek, laktóz érzékenyek - egyre növekszik, így az éttermeknek is nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy megfelelő információval lássa el a vendégeket. Figyeljen arra, hogy előkészítésnél és feldolgozásnál az allergén anyagok ne szennyezhessék az élelmiszerallergiában szenvedő vendég ételét. Mindig tájékoztassa megfelelően a vendéget.

 

Az élelmiszerekben előforduló allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek:

  • Glutént  tartalmazó  gabonafélék
  • Rákfélék
  • Tojás
  • Hal
  • Földimogyoró
  • Szójabab
  • Tej (beleértve a laktózt)
  • Diófélék
  • Zeller 
  • Mustár
  • Szezámmag
  • Kén-dioxid
  • Csillagfürt
  • Puhatestűek
További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás