Royal Tokaji Borászat

A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. A cég alapítói között megtalálható a világ legelismertebb borszakírója, Hugh Johnson, „A világ bor-atlasza” című nagysikerű könyv szerzője. A Royal Tokaji küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzését

A Royal Tokaji 108 hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, melyeken a három Tokaji szőlőfajta terem: a Furmint, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály. A borok alapanyagát Mád legjobb szőlőterületei biztosítják: a Szent Tamás, a Nyulászó, a Betsek és Birsalmás dűlők, valamint a Tarcali Mézes Mály. E termőterületekről a cég dűlőszelektált Furmintot és Aszúborokat is készít, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával, magában hordozva az adott terület egyediségét, jellegét és varázsát.

A Mád főtéren található borászat egyik fő büszkesége a XIII. századi borospince.
E gazdag történelmi múlttal rendelkező, mintegy 1000 méter hosszú pincerendszerben érlelődnek a nagy Furmintok és az aszúborok.

A Royal Tokaji termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint és a Sárgamuskotály, valamint a nagy száraz borok közül három dűlőszelektált Furmint is szerepel a kínálatban. Az édes borok közül a kései szüretelésű Cuvée csodálatos, gyümölcsös ízvilágával és beltartalmi értékeivel hamar nagy népszerűséget vívott ki a magyar borkedvelők körében. Az aszúborok kínálata 5 puttonyostól kezdődik, a kék címkés 5 puttonyos aszú a pincészet birtok aszúja, mely a forgalom jelentős részét biztosítja. A borászat a dűlőszelektált aszúk készítésében úttörő volt, hisz már 1990-től készített egy adott dűlő terméséből származó aszút, jelenleg a 2007-es évjárat aszúterméséből már 5 fajta dűlőszelektált 6 puttonyos aszú készült.

A Royal Tokaji borok sikerét számtalan neves nemzetközi és magyar borverseny díjai is igazolják. Az utóbbi 10 évben többszáz aranyérmet nyertek borai, sőt 2006-ban az amerikai Wine & Spirit magazin kóstolásán a bírák először ítélték oda egy bornak a maximális 100 pontot, az 1999-es Royal Tokaji Essenciának. A Wine Spectator zsűrije pedig a TOP 100 - a világ száz legjobb borába negyedszer választotta a Royal Tokaji 5 puttonyos aszúborát.

A Royal Tokaji ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén érhetők el a borkedvelők számára.

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Vásárolni szeretne?
Igényeljen METRO kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés