Koch Borászat

1746-ban Hajósra érkezett, majd 1748-ban Császártöltésen telepedett le Koch József, aki a falut alapító 13 család egyike volt. Ő volt az első kereskedő a községben. Szőlőtermesztésbe és borászkodásba kezdett és ez tovább szállt apáról fiúra 10 generáción keresztül. 1969-ben születtem, nagyapáim és dédapáim is szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkoztak, ezért már gyermekkoromban megszerettem a szőlőt, a löszfalba vájt pincék illatát és hangulatát.

Mint szőlész és borász hiszek abban, hogy megfelelő szőlőfajták kiválasztásával, nem mennyiség-, hanem minőség-orientált termesztés-technológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken is, hiszen az ország ezen részén a legmagasabb a napsütéses órák száma, amely a szőlő minősége szempontjából az egyik legfontosabb tényező. A modern technológia -a vele járó magas színvonalú higiéniával- összeegyeztethető a hagyományos borkészítési és kezelési eljárásokkal. Véleményem szerint jó alapanyagból még jobb minőségű borokat lehet - és kell- előállítanunk, melyek a borfogyasztók örömére és egészségére kell hogy váljanak.

A családi tradícióink, szakmai, üzleti, piaci sikereink mellett különösen büszke vagyok arra, hogy 2013-ban a Magyar Borakadémia a tagjai közé választott.

További ajánlataink
Kíváncsi vagy nagyszerű ajánlatainkra?
Katalógusok
Ismerd meg legfrissebb ajánlatainkat.  
Katalógusok
Vásárolni szeretnél?
Igényelj METRO kártyát
Ha még nem vagy METRO vásárló, tudd meg, hogyan csatlakozhatsz hozzánk.  
Kártyaigénylés