tebike kft.

A METRO tejtermék beszállítója

 EGY GYŐRI CSALÁDI VÁLLALKOZÁS TÖRTÉNETE, AKIK A NAGYSZERŰ MINŐSÉGNEK ÉS A KEMÉNY MUNKÁNAK KÖSZÖNHETŐEN TÖBB KIVÁLÓ MAGYAR ÉLELMISZER DÍJAT IS ELNYERTEK

A családi vállalkozás tejipar iránti elkötelezettsége már a harmadik generációját éli. Történetük egészen a 40-es évek végéig nyúlik vissza, ugyanis akkoriban Magyarországon egyedül Csermajorban volt lehetőség tejipari képzést elvégezni. A sikeres vállalkozás egyik tagjával, Pődör Viktóriával beszélgettünk a Tebike Kft. régmúltba nyúló szálairól és a természetesség kiemelt szerepéről.

Röviden elmesélné, hogyan indult a vállalkozásuk?

Elég hosszú múltra tekintünk vissza, mi már a harmadik generációba tartozunk, ugyanis nagyapánk, édesapánk is ezt a mesterséget űzte. Édesapám miután a Győr Tejnél lévő munkája megszűnt, saját vállalkozásba kezdett, és mivel a testvérem is ezt tanulta, adott, hogy Ő fogja majd továbbvinni a céget. Én magam is ezen a területen tanultam, Mosonmagyaróváron Élelmiszer Minőségbiztosító Agrármérnök szakon végeztem.

A Tebike Kft. 2000-ben alakult Bt.-ként és 2004 óta működik Kft.-ként, a vállalkozás fő profilja pedig a tehén-, kecske- és juhtej felvásárlása, feldolgozása. A feldogozott tejek jellegét tükrözi a cég neve is, a TEBIKE (tehén, birka, kecske): tehéntejből gomolyát valamint félkemény sajtokat gyártunk. 2009-től cégünk megkezdte a Lajta és Ilmici sajtok gyártását is, 2010-től pedig kiegészült a termékkínálat a Pálpusztai sajtunkkal is. Kecsketejből félkemény sajtokat, valamint három féle ízesítésű (magyaros, fűszeres, natúr) friss sajtokat készítünk, juhtejből félkemény sajtokat, juhtúrót, valamint friss juhgomolyát állítunk elő.

 

 

 

 

 

"SZÁMUNKRA NEM AZ A LÉNYEG, HOGY MINÉL GYORSABBAN DOBJUNK ÖSSZE VALAMILYEN SAJTOT, HANEM AZ, HOGY KIVÁRJUK A MEGFELELŐ ÉRLELÉSI IDŐT. "

Pődör Viktória

Mi az, ami Ön szerint a leginkább jellemzi vállalkozásuk stílusát, „személyiségét”?

Alapvetően a régi és hagyományos értékek. Számunkra nem az a lényeg, hogy minél gyorsabban dobjunk össze valamilyen sajtot, hanem az, hogy kivárjuk a megfelelő érlelési időt. Például nálunk kizárt, hogy a tehén sajt másfél hónapnál előbb kerüljön piacra, az érlelt sajtoknál pedig jellemzően 3-4 hónap az érlelési idő, a félkemény sajtjainkat is legalább másfél hónapig érleljük. Fontos továbbá, hogy kizárólag tejet használunk termékeinkhez, nincs bennük semmilyen adalékanyag.

 

 

 

 

 

Mik azok a pillanatok, melyeket a legjobban élvez a munkája során?

Nehéz lenne egy ilyen pillanatot kiemelni, hiszen az ember látja az egész folyamatot: beérkezik hozzánk a tej, amit azonnal feldolgozunk, és hónapokkal később látjuk csak a kész eredményt. Az viszont nagyon jól esik, ha a piacon a vásárlóktól pozitív visszajelzéseket kapunk. Jó látni azt, hogy honnan kezdtük, honnan indult a vállalkozás és az merre tart. Jó érzéssel tölt el bennünket, ha tudunk bővülni. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy van három termékünk, amelyek elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat, 2007 óta Kisalföldi juhsajtunk és a Kisalföldi kecskesajtunk valamint 2013-ban a Pálpusztai sajt. 2011 óta a Lajta, Ilmici és a Pálpusztai sajt a HÍR védjegy használatát is megkapta. Ezen kívül minden évben részt veszünk a Csermajorban rendezett Országos sajtversenyen is, ahol a cégünk kiváló eredményeket ér el.

 

 

 

 

 

Legyen a beszállítónk
Tudja meg, miért érdemes a METRO beszállítójának lenni.
Bővebben

Mi a következő kitűzött cél, állomás, amit még el szeretne érni?

A következő állomás egyértelműen az üzem bővítése, ezzel együtt a technológia fejlesztése, új gépek beszerzése és később természetesen újabb termékek bevezetése a piacra továbbra is magas minőségben.

Mi fontos Önnek az életben, az emberi kapcsolataiban, ami vállalkozásuk stílusát is meghatározza?

Ezzel kapcsolatban megemlíteném azt, hogy az ember fontos, hogy a földön maradjon és a természetességre törekedjen. Ez a mi szakmánkban különösen nagy szerephez jut.

Mennyire fontosak Önnek a partneri kapcsolatok az üzleti életben, a sikerek elérésében?

Ez természetesen fontos, hiszen az üzleti partnerek egymásra vannak utalva, egyedül nem lennének képesek megvalósítani a céljaikat. Ennek során kölcsönösen igyekszünk megoldani az esetlegesen felmerülő kéréseket és problémákat.

Önök már jó ideje a Sweet and Salty Kft.-n keresztül beszállítója a METRO-nak. Hogy érzi, a METRO-ban partnerre találtak vállalkozásuk sikeréhez?

Teljes mértékben partnerre találtunk a METRO áruházban, abszolút korrekt partnernek bizonyultak az eddigi munka során. Számos termékünket forgalmazzák folyamatosan, van néhány újabb termék, amelyek szintén bekerültek a kínálatba. Elmondhatjuk, hogy a nagy áruházak közül a METRO az, amelyben a legtöbb termékünk megtalálható, mindhárom (tehén-, juh- és kecskesajtok) termékkategóriánkból egyaránt.

További ajánlataink
Vásárolni szeretne?
Igényeljen metro kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés
Korszerű honlapra vágyik?
Hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetősége rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben