gyulahús kft.

A METRO hentesáru beszállítója

A cég Magyarország egyik legrégebbi gyökerekkel bíró húsipari vállalatának szellemében gyártja továbbra is termékeit. 

A Gyulahús Kft. folytatja az évszázados múltra visszatekintő gyulai húsipar tevékenységét. A cég Magyarország egyik legrégebbi gyökerekkel bíró húsipari vállalatának szellemében gyártja továbbra is termékeit. A gyulai húsipar elindulását 1868-ra datáljuk, ekkor adták át az első gyulai közvágóhidat. Az azóta eltelt lassan másfél évszázad alatt számos fejlesztésen, korszerűsítésen esett át. Rendelkezünk számos tanúsítási rendszerrel, mely garanciát jelent termékeink minőségére.

A vállalat rendelkezik az MSZ EN ISO 14000 szabvánnyal, BRC tanúsítással. Legfontosabb azonban számunkra fogyasztóink szeretete, hisz a Gyulai márkanév jól cseng vásárlóink fülében. 

Cégünk termékválasztékában a szárazáruk - kolbász- és szalámifélék, valamint májas és töltelékáruké a főszerep. Gyártjuk a jól ismert Gyulai Kolbászt, Csabai Vastag Kolbászt, kínáljuk a csípős Pokol szalámit és Pokol kolbászt, a paprikamentes Gyulai Szalámit. Egy kutatás szerint minden 3. eladott májas készítmény Gyulai. Új fejlesztésekkel igyekszünk fogyasztóink kedvében járni, így házasítottuk két vezértermékünket, a kolbászt és a májast. A Gyulai Kolbászfűszeres Májas egyre népszerűbb vásárlóink körében.

Cégünk története

 

A GYULAHÚS Kft. folytatja a legrégebbi hagyományokra visszatekintő hazai húsipari cégek tevékenységét.

Békés megyében az állattartás és felvásárlás több mint két évszázados múlttal rendelkezik. Gyula már a középkorban fontos kereskedelmi csomópont volt. Évente több alkalommal nagy állatvásárt tartottak, melyre a hazai és szomszédos kereskedőkön kívül nagy előszeretettel jöttek Nürnbergből, Münchenből, Drezdából és Bécsből. 

A nagy múltú állattartás biztos alapot jelentett a hentes- és mészáros szakma kialakulásának, ill. fejlődésének. A város 1868-ban közvágóhidat (ma Húsipari Ipartörténeti Múzeum, Tanműhely) építtetett, mellyel elkezdődött a gyulai húsipar diadalmenete.

A pozsonyi születésű Stéberl András helyi hentes mester az 1930-as évek elején ipari üzemet hozott létre. Az üzem fejlődését elsősorban a budapesti piac meghódítására alapozta, majd később már jelentős export tevékenységet is lebonyolított. Nevéhez fűződik az azóta már világhírű Gyulai kolbász, melynek gyártása jelenleg is az eredeti helyen folyik. A termék az 1935-ös brüsszeli világkiállításon aranydiplomát nyert.

"CÉGÜNK FELADATA JÓ MINŐSÉGŰ HÚSKÉSZÍTMÉNYEKKEL KIELÉGÍTENI VEVŐINK IGÉNYEIT."

Gyulahús Kft.

A Stéberl - üzemet 1948-ban államosították, majd összevonták a közvágóhíddal. Az üzem Gyulai Húsipari Vállalat néven, idény jelleggel működött tovább. 

Az 50-es évek elején jelentős műszaki fejlődés következett be. Nagy teljesítményű gépek üzembe helyezésével, a gyártástechnológia korszerűsítésével a munka szezonális jellegét megszüntették.

1963-ban összevonták az állami és tanácsi húsipart, létrejött a Békés megyei Húsipari Vállalat. 1967-ben üzembe helyezték az érlelőtermek kapacitását bővítő, az érlelés hatékonyságát és biztonságát növelő egységes klímarendszert.
1968-ban megjelenik a Csabai kolbász, a vákuumfóliás csomagológépek beállításával - minőségi romlás nélkül - már a világ számos országába szállítják a gyulai árukat.

Még ez évben megalakult az Állatforgalmi és Húsipari Tröszt. A vállalathoz csatolják az Állatforgalmi vállalatot, ill. a sertéshizlaló vállalat békéscsabai hizlaldáit. Az új cég Békés megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat néven üzemel. Központi intézkedések alapján 1974-ben a húsipar jelentős műszaki fejlesztést indított be. Ennek egyik beruházásaként épült meg a Gyulai Húskombinát. A komplex nagyüzem 1978-ban kezdte meg működését. Az iparban itt valósult meg először, hogy a vágóhíd mellé melléktermék-feldolgozó üzemet is telepítettek.

Az új korszerű létesítmény lehetővé tette a szárazkolbászok mellett új termékféleségek; a bőrös félsertés, csontos marhahús, különféle húsrészek, stb. exportra történő előállítását és külkereskedelmi igények szerinti szállítást. 1980-as évek végén jelentős gyártmányszerkezet-váltást hajtottak végre. A húsexportban megnő a darabolt húsok iránti igény. A hagyományos szárazkolbászok mellett nagy arányban gyártanak főtt - szárított árukat, gyors-érlelésű termékeket és félszáraz árukat, mellyel bővült a kombinát gyártmányskálája. 

1990-ben világbanki finanszírozás keretében korszerű csontozó, daraboló vonal került telepítésre, lehetőséget teremtve a külpiac által igényelt magas feldolgozottsági fokú termékek előállítására. 

1991-ben került átadásra az EU és az USDA export higiéniai előírásainak megfelelő 2500 tonna kapacitású Hűtőház. 

A vállalat 1992. december 31-el részvénytársasággá alakult. 1996-2012-ig a HAGE Zrt. többségi tulajdonában működött a a cég. 2013. februárjától a Gyulahús Kft. folytatja elődjének telephelyein a gyártást és forgalmazást, megmenekülvén a felszámolástól.

A gyulai, mint márkanév az egész világon közismertté vált. Jelentős beszállítói vagyunk Anglia legnagyobb pizzahálózatának, de termékeink megtalálhatóan a cseh, szlovák, lengyel, román, orosz, de japán piacokon is. Folyamatos termékfejlesztéssel igyekszünk vásárlóink kedvében járni. Figyelünk az ételallergiában szenvedőkre, részt veszünk a gyermekélelmezés megreformálási munkálataiban, így a próbáljuk a minőségi étkezést népszerűsíteni.

Legyen a beszállítónk
Tudja meg, miért érdemes a METRO beszállítójának lenni.
Bővebben

Cégünk jelentős piaci pozícióját mutatja, hogy számos hazai és nemzetközi elismeréssel bírunk. Uniós védelem, azaz Oltalom alatt álló Földrajzi Árujelző (OFJ) illeti meg a Gyulai és Csabai Kolbászt, Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott a Gyulai kolbász, Gyulai Májas, Pokol Szalámi, Mályvádi sonka, csak a legnagyobbakat említvén.

Köszönjük Önöknek, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is kitartanak bizalmukkal a minőségi termékek mellett, továbbra is vásárolják a Gyulait.

Száz és hagyomány
Száz év tapasztalat
Száz év szeretet...
Száz év hagyomány és szeretet

Mindössze két szó, mégis benne van vállalatunk egész filozófiája.

Száz év... vagy kétszáz?

Békés megyében az állattartás és felvásárlás több mint két évszázados múltra tekint vissza.

Gyula már a középkorban is fontos kereskedelmi csomópont volt, állatvásárai messzi tájakról vonzották a kalmárokat. A nagy múltú állattartás biztos alapot jelentett a hentes- és mészáros szakma kialakulásának és fejlődésének. A város 1868-ban közvágóhidat épített, így indul a gyulai húsipar története.

A lassan másfél évszázados múlttal rendelkező gyulai húsipar legkiemelkedőbb alakja Stéberl András, aki az általa gyártott gyulai kolbásszal már 1935-ben aranydiplomát nyert a Brüsszeli Világkiállításon. A szezonális jelleggel, kisüzemi módszerekkel működő kis megyei húsipari vállalat a következő félévszázad során a folyamatos fejlesztések, összevonások, technológia korszerűsítések révén igazi, modern nagyüzemmé fejlődött. Elődje, Balogh József 1910-ben hozta el Brüsszelből, szintén a Világkiállításról a gyulai kolbásszal az aranyérmet, alapot adván a későbbi mesternek.

Szeretet...

Aki Gyulán jár és szóba áll a helyiekkel, az egyből megtapasztalja. Pár mondat után sokan eldicsekednek saját receptjükkel, titkos fogásukkal, miért az övé a város legfinomabb kolbásza. Az igazi titkot senki sem fedi fel, pedig ott varázsol a levegőben. A szeretet. A féltve őrzött receptek titkos dédelgetése, a disznótorok hangulata, a reggeli pálinka íze. Gyulán szinte mindenütt gyártanak kolbászt. Benne van a történelemben, az itt élők lelkében. 

Ezt a szellemiséget viszi tovább a Gyulahús is. Szeretjük azt, amit csinálunk. Talán ez a legfontosabb.


Technológia:


A Gyulahús Kft-nél jelenleg két helyszínen történik a termelés: 

"A" Üzem (5700 Gyula, Kétegyházi út 3), ahol a Gyulai Májas, illetve a töltelékes áru - virsli, párizsi, felvágottak, lecsó- és főzőkolbászok gyártása folyik.

Szárazáru üzem (5700 Gyula, Béke sgt. 50.) A tradicionális – közel 20 féle - szárazkolbászok és szalámik gyártása mind a mai napig hagyományos technológiával, külön a többi üzemtől csak ezen a gyártelepen történik.

A cég központja a Béke sgt. 50. sz. alatt működik.

A GYULAHÚS KFT. ÉLELMISZERBIZTONSÁGI POLITIKÁJA

Cégünk feladata jó minőségű húskészítményekkel kielégíteni vevőink igényeit. Meggyőződésünk, hogy az általunk előállított termékek megfelelnek a modern táplálkozástudomány követelményeinek. Reményeink szerint termékünk minősége, valamint az előállítása során alkalmazott élelmiszerbiztonsági intézkedések a gazdasági életben is sikeressé teszik vállalatunkat.

További ajánlataink
Vásárolni szeretne?
Igényeljen metro kártyát
Ha még nem METRO vásárló, tudja meg, hogyan csatlakozhat hozzánk.
Kártyaigénylés
Korszerű honlapra vágyik?
Hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetősége rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben