Egy taggal bővült, és immár magyar többségű a METRO Magyarország Igazgatótanácsa

2022. augusztus 1.

A METRO Magyarország vezetősége augusztus 1-től magyar többségű: az áruházlánc vezérkarához új tagként csatlakozott Kaszás Helga HR igazgató, a pénzügyi igazgató posztját pedig Vörös Szilárd korábbi kontrolling osztályvezető tölti be. A METRO folyamatban lévő többcsatornás nagykereskedelmi stratégiai átalakulását így a hazai viszonyokat jól ismerő szakemberek fogják támogatni. 

Kaszás Helga a METRO Magyarország igazgatótanácsának új tagjaként folytatja tovább HR igazgatói munkáját. A több mint két évtizedes HR tapasztalattal rendelkező szakember 2020 májusa óta támogatja a METRO humánerőforrás stratégiájának megvalósulását, előbb osztályvezetőként, majd HR igazgatóként járulva hozzá a munkaerő-menedzsment sikeréhez. A HR igazgató jelenléte az Igazgatótanácsban segíti a METRO employer branding törekvéseinek megvalósulását a magyarországi áruházláncban, támogatva a befogadó, munkatársi diverzitásra irányuló célkitűzéseket. A METRO hosszú távon is meg szeretné őrizni a Fogyatékosságbarát Munkahely, a Megbízható Munkahely és a Családbarát Munkahely címeket, és vállalati kultúráját ennek megfelelően alakítja.

További változás a vezérkarban, hogy új pénzügyi igazgató csatlakozik a METRO Magyarország Igazgatótanácsához augusztus 1-től Vörös Szilárd személyében, aki 2021 szeptemberétől a vállalat kontrolling osztályvezetői pozíciójában bizonyította rátermettségét. A szakember elődje, Fabian Böhne – a METRO digitalizációs törekvéseinek erősödésével összhangban – a METRO DIGITAL IT fejlesztés pénzügyi optimalizáció alelnöki pozícióját veszi át. Vörös Szilárd a METRO folyamatban lévő, valamint tervezett beruházásaihoz és fejlesztéseihez, a meglévő szolgáltatások magas színvonalának megőrzéséhez szükséges pénzügyi stabilitás biztosítását tartja fő feladatának.

A nemzetközi áruházlánc magyar tagjának öttagúra bővült Igazgatótanácsában Thierry Guillon-Verne vezérigazgató mellett immár három helyi igazgató működik közre a hatékony döntéshozatalban – Kaszás Helga HR igazgató, Vörös Szilárd pénzügyi igazgató, valamint Tóth-Korom Péter értékesítési igazgató. A kínálati igazgatóságot továbbra is Alexis Jean Pierre Maudelonde vezeti.

 

A METRO Kereskedelmi Kft.-ről:

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra. Jelenleg 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. A METRO Kereskedelmi Kft. Magyarországon több mint 2000 főt foglalkoztat, bruttó árbevétele a 2019/2020-as pénzügyi évben 197 mrd Ft volt. Anyacége, a METRO AG egy vezető nemzetközi nagykereskedelmi vállalat, melynek specialitása a szállodák, éttermek és vendáglátóegységek (HoReCa), valamint az önálló kereskedők igényeinek kiszolgálása. A Társaság 30 országban működik, világszerte több, mint 95 ezer főt foglalkoztat. A 2020/21-es pénzügyi évben a METRO 24,8 milliárd eurós árbevételt realizált.

 

Sajtókapcsolat és interjúszervezés:

Slániczné Molnár Ildikó

marketingkommunikációs vezető

ildiko.molnar@metro.co.hu

+36-70-377-9043