Új igazgatósági tag a METRO vezetésében

2022. május 31.

Tóth-Korom Péter váltja június 1-től a METRO magyarországi áruházláncának vezérkarában francia kollégáját, Philippe Ernoult az értékesítési igazgatói poszton; így helyi vezető kerül a vállalat igazgatóságába.  A korábbi igazgató a METRO AG Store Fulfilment Operations alelnöki pozícióját veszi át.

Tóth-Korom Péter kinevezését megelőzően a METRO Magyarország áruházi operáció osztályvezetőjeként bizonyította rátermettségét, azt megelőzően 2010 óta több magyar METRO áruház igazgatója volt, s mindegyik áruház élén az értékesítést támogató fejlesztések bevezetése fűződött a nevéhez.

Tóth-Korom Péter új posztján a METRO folyamatban lévő többcsatornás nagykereskedelmi stratégiai átalakulásának segítését tartja a fő céljának, és ennek érdekében komoly hangsúlyt kíván fektetni a nagykereskedelmi tevékenységből származó eladások növelésére.

Thierry Guillon-Verne vezérigazgató örömmel és várakozással tekint a közös munka elé, mint fogalmazott: biztos benne, hogy a magyar szakemberrel friss ötletek és új lendület érkezik a menedzsmentbe. A nemzetközi áruházlánc négytagú vezetésében a kínálati igazgatóságot Alexis Jean-Pierre Maudelonde vezeti, míg a gazdasági igazgató Fabian Böhne.

 

A METRO Kereskedelmi Kft.-ről:

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra. Jelenleg 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. A METRO Kereskedelmi Kft. Magyarországon több mint 2000 főt foglalkoztat, bruttó árbevétele a 2019/2020-as pénzügyi évben 197 mrd Ft volt. Anyacége, a METRO AG egy vezető nemzetközi nagykereskedelmi vállalat, melynek specialitása a szállodák, éttermek és vendáglátóegységek (HoReCa), valamint az önálló kereskedők igényeinek kiszolgálása. A Társaság 30 országban működik, világszerte több, mint 95 ezer főt foglalkoztat. A 2020/21-es pénzügyi évben a METRO 24,8 milliárd eurós árbevételt realizált.

 

Sajtókapcsolat és interjúszervezés:

Slániczné Molnár Ildikó

marketingkommunikációs vezető

ildiko.molnar@metro.co.hu

+36-70-377-9043